Siyasi partiler, 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için milletvekili kesin aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu’na ( YSK) dün itibariyle teslim etti.

Siyasi partilerin Şanlıurfa’dan gösterdiği kesin aday listelerinde büyük değişiklikler yapılırken, Şanlıurfa’nın yakından tanıdığı 3 isim yine listelerde yer aldı.

 

CEVHERİ YENİDEN ADAY

Dün açıklanan AK Parti’nin Şanlıurfa Milletvekili kesin aday listesinde Mehmet Ali Cevheri de yer aldı. Cevheri, önceki dönemde vekillik yapan ve bu dönemde aday gösterilen isim oldu. Cevheri, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Aday Listesinde 4. sırada yer aldı.

 

ÖCALAN DA LİSTEDE YER ALDI

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) önceki dönemde Meclis’te bulunan ve 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimde Yeşil Sol Parti’den (YSP) yeniden aday listesinde yer alan isimlerden biri de Ömer Öcalan oldu. Öcalan, YSP Şanlıurfa Milletvekili Aday Listesi’nde 2. sırada yer aldı.

 

ÖZYAVUZ DA LİSTEDEKİ YERİNİ KORUDU

Önceki dönemde Meclis’te yer alan ve yeniden aday listesinde gösterilen isim Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz oldu. Özyavuz, MHP’nin Şanlıurfa Milletvekili Aday Listesi’nde 1. sırada yer aldı.