Göbeklitepehaber.com
Yumurta üretimi 32 ayın en düşük seviyesinde
TARIM

Yumurta üretimi 32 ayın en düşük seviyesinde

Aylık yumurta üretimi Haziran 2022'den bu yana en düşüş seviyede gerçekleşti.

ABDÜLHAMİT DERMAN ABDÜLHAMİT DERMAN
22-04-2025 09:19 1 dk okuma

TÜİK, Şubat ayına ilişkin kümes hayvancılığı üretim verilerini açıkladı.

Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre, tavuk yumurtası üretimi yüzde 10,8 azaldı, kesilen tavuk sayısı yüzde 5,8 arttı, tavuk eti üretimi yüzde 8,2 arttı.

Bir önceki ay 1 milyar 652 milyon 615 bin adet olan tavuk yumurtası üretimi Şubat ayında yüzde 6,4 oranında azalarak 1 milyar 547 milyon 93 bin adet oldu.

Böylece tavuk yumurtası üretimi Haziran 2022'den (1 milyar 528 milyon 58 bin adet) bu yana son 32 ayın en düşük seviyesinde gerçekleşti.

Ocak-Şubat döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre, tavuk yumurtası üretimi yüzde 10,4 azaldı, kesilen tavuk sayısı yüzde 8,8 arttı, tavuk eti üretimi yüzde 11,5 arttı.

Bu haber Göbeklitepehaber.com tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

TARIM Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.