Yazımızın başlığını okuyan insan, aday adaylığa benim başvurduğumu ve başlığı da dua niyetine yazdığımı zanneder. Fakat durum öyle değil. Ben aday adayı değilim şimdilik niyetimde yok fakat bu başlıkla aday adayı olanların halet-i ruhiyesini aktarmak istedim.

Nasıl mı? Açıklayayım. Son zamanlarda dikkatinizi çekmiştir.Şehrimizin caddelerine, sokaklarına, binalarına, billboardlara, televizyonlarına, gazetelerine hasılı kelam nereye baksanız şehrin her köşesinde hizmet aşığı! Bir adayın resmini görürsünüz. Herkes etiket sahibi, İşadamı, eğitimci, çiftçi, doktor, mühendis, imam vb. Hepsi de iktidar partisinden aday. İşin ilginç tarafı sanki diğer partiler Urfa'da seçime girmiyor. Adayların kahir ekseriyeti iktidar partisinden aday adayı olmuş.

Merakınızı gidermek için hizmet aşığı adaylara soruyorsunuz. Hepsi size aynı cevabı veriyor. ‘Uydum kalabalığa ’ diyor. Çekiyorsun birini kalabalıktan bakıyorsun eski tüfek solcu. Ne ideolojik nede gönül bağı yönünden alakası yok. Hatta aday olduğu partinin bir zaman aleyhinde çalışmış. Burada ne geziyorsun? Diye soruyorsun. Uydum kalabalığa diyor. Başka birini çekiyorsun eski ülkücü sen ne geziyorsun? O da uydum kalabalığa diyor. Başka birisini çekiyorsun hep farklı ideolojilerin, farklı dünyaların insanı uydum kalabalığa diyor.

Peki, bu kişiler ben kalabalığı kendime uyduracağım diyebiliyor mu? Kalabalıkları arkamdan sürükleyeceğim diyebiliyor mu? Kalabalıkları arkasından sürükleyecek birikime sahip mi? Tabi sorduğumuz sorulara cevap verecek aday yok. Hiçbir aday çıkıp ta birileri iktidar partisinden beni davet etti. Gel senin yüksek fikirlerine ihtiyacımız var. Gel aday ol diyebiliyor mu? Çünkü hiç birisi böyle bir davetle aday olmamıştır.

İşin en ilginç tarafı da il nüfusuna göre en fazla aday İstanbul'dan sonra Urfa da ama bu kadar adaydan ancak bir kaç tanesi gerçekten hizmet aşkıyla aday olmuşlar. Çünkü adayların birçoğu aday oldukları partinin davasında bedel ödemiş insanlar değil. Hepsi belli bir nedenle aday adayı olmuştur. Bunların bir kısmı, millet benim de aday olduğumu bilsin, gösteriş olsun diye "desinler " diye ortaya çıkanlardır. Geçen gün bu tür aday adaylarından bir tanesi televizyona çıkmış. İki kelimeyi bir araya getiremiyordu. Spiker onu konuşturmak ve bir şeyler söyletmek için çırpınıyordu. Ama nafile konuşması bir dert, susması bir dert çünkü konuştukça maalesef batıyordu. Kendini rezil ediyordu. Bir kısım adaylarda seçilmeyeceklerini bildikleri halde aday adayı olanlardır. Bunlar gelecek ile ilgili beklentiler ve koltuk sevdası nedeniyle aday adayı olurlar. Aday olduktan sonra seçilmezse bile parti onu daha iyi bir makama verir diyerek aday adayı olurlar. Bunların gayesi maalesef hizmet değil makam hırsıdır. Bu tür insanların fikri ideolojisi yoktur. Bunlar, her düzenin adamıdır. El etek öpmeyi iyi bilirler. El etek öperek işlerini yürütürler. Tek gayeleri menfaatleridir. Bir kısım adaylarda gerçekten hizmet amacı ile ortaya çıkan birikimli, işinin ehli, dürüst fakat bu kalabalık içinde kendisini anlatmakta zorlanır. Kişiliği oturmuş olduğundan siyasilerin peşinden koşmaz. El etek öpmeyi bilmezler. Siyasilerin onu keşfetmesini bekler. Fakat bu insanlar maalesef çoğu zaman Urfa siyasetinin kurtlar vadisinde harcanıp giderler. Yıllardır Urfa'da siyaset hep böyle sürmüş birçok değerli insan hak ettiği yere gelmeden harcanıp gitmiştir. Ancak bundan sonra durum böyle devam etmemeli. İlimizin yetiştirdiği değerler ayak oyunları ile harcanmamalı. Bu insanların hak ettiği yere gelmesi için çaba göstermeliyiz. Çünkü biz eğer bazılarının Urfa'da oluşturmuş olduğu menfaate dayalı suni duvarları yıkmaz isek daha çok ah vah ederiz.

Evet bana göre seçilecek Milletvekillerinin Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip ilimizin birikmiş İşsizlik, Konut, Ulaşım, İmar ve Eğitim sorununa kalıcı ve ciddi çözüm bulacak güçlü, vizyon sahibi ayrıştırıcı değil birleştirici olması gerekir. Ve yine seçilecek vekillerin Urfa'mızın tarihten gelen zengin çok kültürlü değerlerine sahip çıkacak ve bu değerlerle birlikte modernleşme anlamında şehrimizi gelişmiş modern şehirlerin arasına katacak bir vizyona sahip olmasını istiyorum.