Geçen gün Türkiye ve Dünya benzeri görülmemiş bir yardım kampanyasına sahne oldu. Sabaha kadar yapılan programda 115 milyar TL deprem için toplandı. Bu durum Türk milletinin ne kadar alicenap ve cömert olduğunu, felaketlerde birbirine nasıl kenetlendiğini bütün dünyaya gösterdi. Duygulanmamak elden değildi. İnanın ağlayarak seyrettim. Ekranların başındaki vatandaşlarında aynı duyguyu yaşadığına eminim. 

 

        Mini mini yavrularımız kumbaralarını kırarak içindeki paraları, elinde fazla imkan olmayanlar yaklaşık 9 milyon kişi SMS ile, bazıları bankadaki bütün birikimlerini, bir kısım insanımız adını vermeyerek büyük meblağa ulaşan servetlerini, yüzükleri bozdurup bağışlayanlar……. Daha neler neler. Ne güzel hikayeler çıktı ortaya.

 

        Ancakkkkkkk iyi niyetliler hariç olmak üzere;

 

        Bazı kendini bilmeyenler işi sova dönüştürdüler. Neymiş efendim illa canlı yayına çıkacağım diyenler ne yapcan Göbek atıp para mı tolayacan, yok efendim önce milyar sonra özür dilerim yanlış ifade ile eski para biriminden söyledim doğrusu milyon diyenler. Türkiye’de binbir Zorlukla bugünlere erişmiş anlı şanlı holdinglerinden biri yaptığı Center’de bir ofisi 250 milyon TL’ye satarken iş bağışa gelince 20  milyoncuk bağışlıyor…. Daha neler neler. 

 

         Aynı şekilde yaptığı en kötü daireyi 8-10 milyona satarken kanallarda yaptığı reklamın %1 nispetinde bu firmanın sahibi olan beyefendi de bir milyoncuk bağışlıyor. Ağam onu da vermeseydin, biz marabalar kendi aramızda para toplasaydık senden fazla bağışlardık amma ağamız rezil olmasın diye toplamadık. 

 

         Güzel ülkemizin insanlarını soyan böyyük bankalardan ses çıkmazken devlet bankaları 75 milyar bağış yaptı. Helal olsun bunlara. Hani nerede milleti şeyine kadar soyup arz-ı endam ettiren üç harfli marketin sahipleri? Nerede bunlar? Hani kasıla kasıla kendini öven büyük holdingler? TV’lerde yaptığı programın/dizinin birkaç günlüğünü kasıla kasıla bağışlayanlar…. Of anam of be ne kadar çok verdiler be helal olsun abiler, ablalar. Yine de hiç vermeyenlere göre iyiler haklarını yemeyelim. 

 

         Bu arada bu holdingler, şirketler babalarının hayrına para vermiyorlar. Verdikleri paralar devlete ödeyecekleri vergiden kesiliyor, yani ceplerinden çıkmıyor. Yine devlet babanın kasasından çıkıyor. Oh ne ala buna el parası ile gerdeğe girmek denir. Hem para verme, hem de bol bol reklamını yap.

 

         En iyisi ibadetin ve yardımın makbulü gizli olanıdır. Yüce Allahtan bu bütün yardımların kabulünü niyaz ediyorum. Bazılarına dokunduk ama affınızı istirham ediyorum. Bunu deprem mağduruyuz, bu günlere sayınız.

 

        Hani derler ya “ Kurt Kışı Geçirir Ama Yediği Ayazı Unutmaz” sende bunları ve bu günleri unutma ey halkım. Elbet bu günlerde geçecek amma…. 

 

        Neyse halkım ne diyeceğini ne yapacağını iyi bilir. 

 

        Bir kusur ettiysek, maksadımızı aştıysak  affola. Niyetimiz halistir, içimizde kötülük yoktur. Tek derdimiz bu kötü günlerden Türk milletinin kurtulmasıdır. İnşallah evelallah aşarız be ey aziz halkım. Biz ne kötü günler gördük. Fransız gavurunu tek başına yenmiş bir şehrin, atalarımızın evlatlarıyız.