Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince telefon dolandırıcıların yönelik operasyon yapıldı. Kahramanmaraş’ta ikamet eden O.K. isimli vatandaşa kendisini Hakim ve Savcı olarak tanıtan kimliği belirsiz kişi ve kişiler tarafından telefonla arandığını ve terör örgütlerine finansman sağladığı gerekçesiyle kendisinden para talep edip Şanlıurfa’ya para getirmesini istediler.

 

Mağdur O.K.  şüphelilerin telefonla kendisini ikna ederek Kahramanmaraş İlinden, Şanlıurfa iline gelerek burada tanımadığı iki erkek ve bir bayan şahsa; 58.400 TL Nakit Para, 52 Adet Cumhuriyet Altını, 29 Adet Gram Altın, 3 Adet Çeyrek Altın olmak üzere toplamda 750.000 TL nakit ve ziynet eşyasını teslim ettiğini söyledi.  Mağdur vatandaş şahıslara bir daha ulaşamaması üzerine dolandırıldığını anlamış ve Jandarma birimlerine şikayette bulundu.

 

 

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığına bağlı Eyyübiye İlçe Jandarma Komutanlığı ve JASAT dedektifleri faillerin tespiti ve yakalanması için başlattığı çalışmada şüphelileri kısa sürede tespit ederek araçları takibe aldı.  Şüphelilerin durdurulan aracında yapılan aramalarda dolandırdıkları vatandaştan aldıkları;

 

(58.400 TL) Nakit Para, (52) Adet Cumhuriyet Altını, (29) Adet Gram Altın, (3) Adet Çeyrek Altın haricinde ruhsatsız tabanca ile farklı miktarlarda esrar ve metamfetamin maddesi ele geçirildi.

 

Yakalanan şüpheliler K.Ç., S.A. ve R.Ç. gözaltına alınırken araçta yapılan aramalarda ele geçen para ve ziynet eşyaları mağdura teslim edildi.

 

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.