Açık öğretim lisesine kayıtlı olan öğrenciler dersleri başarılı geçtikleri takdirde mezun olmaya hak kazanıyor. Açık liseden mezun olan öğrencilerin çoğu üniversitenin hayalini kuruyor. Peki AÖL mezunları YKS sınavına girebilir mi? İşte detaylar...

AÇIK LİSE ÖĞRENCİLERİ YKS SINAVINA GİREBİLİR Mİ?

Açık liseye kayıtlı olan öğrenciler uzaktan eğitim ile örgün öğretimdeki dersleri alıyorlar. Açık öğretimdeki derslerden başarılı sonuçlar elde ettiğinde ise lise mezunu oluyorlar. Peki öğrenciler YKS sınavına girebilir mi?

AÇIK LİSE ÖĞRENCİLERİ YKS SINAVINA GİREBİLİR Mİ?

Açık öğretim lisesinde eğitim gören öğrenciler tıpkı örgün eğitimde eğitim gören öğrenciler gibi YKS sınavına girebilirler. Bir çok öğrencinin kayıtlı olduğu uzaktan eğitim gördüğü açık lise mezunları da üniversite hayallerini gerçekleştirebiliyor.

AÇIK LİSEDEN MEZUN OLMADAN YKS'YE GİREBİLİR MİYİM?

Bu soruda en çok sorulan sorular arasında yer alıyor. Üniversite sınavına girmek için lise eğitimini uzaktan eğitimle veya örgün bir eğitimle başarılı şekilde mezun olmak veya son sınıf öğrencisi olmanız gerekiyor. Fakat son sınıf öğrencileri YKS sınavına girip başarılı olurlarsa liseden mezun olamamışlarsa maalesef üniversiteye kayıt yaptıramaz.