AMB'nin faiz artış döngüsünü 2024'e uzatacağı beklentileriyle Almanya'da 10 yıllık tahvil faizi 4 baz puan artarak yüzde 2,58 ile 2011'den beri en yüksek seviyeye çıktı.

Swap piyasalarında mevduat faizinin Şubat 2024'e kadar yüzde 3,9'a ulaşması fiyatlanıyor. Birkaç hafta öncesinde zirvenin Temmuz ayında yüzde 3,5'e ulaşması fiyatlanıyordu.

ABD'de yüksek seyreden enflasyon ve AMB üyelerinin enflasyon yüzde 2'lik hedefe ulaşana kadar faiz artışlarının devam etmesi gerektiğine yönelik açıklamaları fiyatlamaların değişmesinde etkili oldu.

Radarda enflasyon var

Bloomberg'in anketine göre Perşembe günü açıklanacak Euro Bölgesi çekirdek enflasyon verisinin yüzde 5,3 ile rekor kırması bekleniyor.

AMB'nin de gelecek ayki toplantıda 50 baz puan faiz artırması bekleniyor. Banka, Temmuz ayından bu yana toplam 300 baz puanlık faiz artışı yaparak mevduat faizini yüzde 2,5'e yükseltti.

Goldman Sachs'ta George Cole öncülüğündeki stratejistler müşterilerine yolladıkları bir notta iş dünyası aktivitesi ve çekirdek enflasyonun Avrupa ekonomisinin dirençli kaldığını gösterdiğini belirtti. Stratejistler, 10 yıllık tahvil getirisinin gelecek haftalarda yüzde 2,75'e ulaşmasını bekliyor.