Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali, 59’uncu kez başladı. Festivalin ilk film gösterimi, ‘Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yarışan Ümit Köreken’in yönettiği ‘Bir Umut’ ile yapıldı. Atatürk Kültür Merkezi Aspendos Salonu’ndaki film gösterimine ilgi yoğun oldu. Film ekibi, gösterim öncesi sahneye çıkarak, izleyiciye teşekkür etti.

04kr02manoo.jpg

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yer alan bir anne-oğul sevgisizliği ve bağlanma bozukluğunu anlatan “Bir Umut” filminin gösterimi yönetmen-senarist Ümit Köreken, senarist, yapımcı Nursen Çetin Köreken, oyuncular Baran Şükrü Babacan, Eylem Yıldız, Savaş Baytok, Deniz Yerdelen, filmin müziklerine imza atan Cafer Ozan Türkyılmaz ve görüntü yönetmeni İbrahim Çaltılı’nın katılımıyla gerçekleşti. Ümit Köreken, “Çok heyecanlıyız. Burada Türkiye prömiyerini yapıyoruz. Ekip olarak filmi ilk defa izleyeceğiz. Burada olduğumuz için çok mutlu ve heyecanlıyız. ‘Bir Umut’, her anlamda en çok beni büyüttü” dedi.

Çok heyecanlı olduğunu söyleyen filmin yapımcısı ve ortak senaristi Nursen Çetin Köreken ise “İş birliğimiz evde de devam ettiği için sadece işte kalmıyor. Çok tabak kırdık, çok kavga dövüş oldu. Süreç, zor bir süreçti. Özellikle yaralanmış bir coğrafyada yaşadığımız zaman, tek başına yaşayamayan bir coğrafyada bunları senaryoda ortaya koymak zordu” diye konuştu. Festivalde yer aldığı için çok heyecanlı olduğunu belirten oyuncu Baran Şükrü Babacan da “Bugün duygusal anlar yaşadım. Antalya’da doğdum, büyüdüm. Altın Portakal ile birlikte büyüdüm. İzlerken ben de bir gün oynayacak mıyım, diye düşünüyordum. Filmi izlediğim yer, benim ilk tiyatroya adım attığım yerdi” dedi.

ULUSAL KISA METRAJDA DA START VERİLDİ

Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması filmleri Kasım Ördek’in “Birlikte, Yalnız”, Yılmaz Özdil’in “Aforoz”,Yağmur Mısırlıoğlu’nun “Bugün Değil”, Barış Kefeli ve Nükhet Taneri’nin “Ben Tek Siz Hepiniz”, Turan Haste’nin “Rutubet”, Deniz Telek’in “Suyu Bulandıran Kız”, R. Hakan Arslan ve Kerem Yükseloğlu’nun “Tek Yön”, Özgürcan Uzunyaşa’nın “Cehennem Boş, Tüm Şeytanlar Burada”, Emre Birişmen’in “Kule”, Benhür Bolhava’nın “Koyun”, Charles Emir Richards’ın “Suriyeli Kozmonot” ve Esme Madra’nın “Fırtına” Türkiye’de ilk kez Antalya’da izleyiciyle buluştu. Gösterimler sonrası gerçekleşen söyleşilerde film ekipleri izleyicilerle bir araya geldi.