ABD tarihindeki en büyük toplu işten çıkarma olarak görülen Amazon’un 18 bin kişilik kıyımıyla ilgili şirket duyurusunda, "belirsiz ekonomik ortama" değinilirken, dev şirketin "son birkaç yılda çok sayıda kişinin hızla işe alındığını" belirtti.

Amazon CEO'su Andy Jassy, çalışanlarına yazdığı bir notta, şirketin geçmişte "sıkıntılı ekonomik dönemler" yaşadığını ve bunu yapmaya devam edeceğini belirterek "Bu değişiklikler, daha güçlü bir maliyet yapısıyla uzun vadeli fırsatlarımızı takip etmemize yardımcı olacak" diye ekledi.

18 OCAK’TA BAŞLIYOR

Jassy, kıyımdan etkilenecek departmanların hangisi olduğunu belirtmedi, ancak Amazon'un 18 Ocak'tan itibaren etkilenen çalışanlarla iletişim kuracağını söyledi.

İşten çıkarmalar, Amazon'un yaklaşık 300 bin kişilik kurumsal işgücünün yüzde 6'sına tekabül ediyor. Küresel olarak 1,5 milyondan çalışanı bulunan şirket, dünyanın en büyükleri arasında gösteriliyor.

Kasım ayında Jassy, personele ekonomik durum ve şirketin son birkaç yıldaki hızlı işe alımları nedeniyle işten çıkarmaların yaklaşmakta olduğunu söylemişti.

AYNI KRİZ META’DA

Facebook’un ana şirketi Meta’nın CEO'su olan Mark Zuckerberg, kasım ayında şirketinin 11 bin çalışanını, yani toplam iş gücünün yüzde 13'ünü işten çıkaracağını açıklamıştı.