Birkaç kilo vermek isteyen herkes için en büyük zorluklardan biri kalori alımını azaltmaktır. Çoğu zaman, "sağlıklı" seçenekler, yemek yemeden önceki kadar aç hissetmemize neden olur ve daha da büyük bir aşırı yeme sorunu yaratır. Neyse ki, midemizi şımartmaktan suçluluk duymadan dolu hissettiren birçok düşük kalorili seçenek var. İşte sizi hemen doyuracak 5 sağlıklı, düşük kalorili yiyecek.

basliksiz-4.jpg

1. YULAF

Yulaf, kilo verme taahhüdünüzü başlatmak için harika bir seçimdir. Yulaf sadece çok az kalori taşımakla kalmaz, aynı zamanda yüksek protein ve lif içeriği bizi daha uzun süre tok tutar. Sadece 40 gramlık bir porsiyon (kabaca yarım fincan) öğleden sonra atıştırmalıklarını önleyebilir. Çocuklara pazarlanan şekerli yulaf ezmesini değil, sağlıklı çeşidini aldığınızdan emin olun. Hatta o şeker bombalarını çocuklarınıza bile vermeyin.

basliksiz-5.jpg

2. ÇORBA

Çorbayı genellikle garnitür veya doyurucu bir yemek için meze olarak reddediyoruz, ancak çorba aslında oldukça doyurucu olabilir. Araştırmalar, aynı malzemeleri içerseler bile, çorbanın katı yiyecekler yemekten daha doyurucu olabileceğini göstermiştir. Kastettiğimiz çorba çeşitleri et suyu bazlı sebze çorbalarıdır. Kilo vermek istiyorsanız, yüksek yağlı kremleri kaselerinizden uzak tutmalısınız.

basliksiz-6.jpg

3. YUMURTA

Düşük karbonhidratlı yiyecekler arasında yer alan yumurtanın faydalarını bilmeyen yoktur. Kayısı, rafadan ve katı olarak pişirebileceğiniz yumurtalarda sağlık için en uygun olan kayısıdır. Gün içerisinde tüketeceğiniz 1 adet yumurta en ideal miktardır.

basliksiz-7.jpg

4. CHİA TOHUMLARI

Bitki bazlı bir protein kaynağı arıyorsanız, başka yere bakmayın. Chia tohumları, yüksek protein içeriği ve mide doldurma özellikleri nedeniyle bir süper gıda olarak selamlanır. Lif, bu tohumların sadece 1 porsiyonuyla dolu bir midenin arkasındaki gerçek sihirdir. Lif son derece çözünürdür, yani sindirim sisteminizde daha yavaş hareket edecekleri ve sizi daha uzun süre tok hissettirecekleri anlamına gelir.

5ca1d03645d2a029641dc94e.webp

5. SÜZME PEYNİR

Öğle yemeği öncesi atıştırmalık bir şeyler almak isteyeceğiniz, ancak şekerli veya tuzlu ikramlardan başka umut edecek bir şeyiniz olmadığı zamanlar olacaktır. Mideniz bulanıyorsa, biraz süzme peynir alın. Yüksek protein ve düşük yağ içerir ve uzun süreli tokluk hissi yaratır. Denemek için bazı sağlıklı süzme peynir bazlı çikolatalı puding tarifleri bile var.