Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünde gerçekleşen görüşmede, Kirişci, Türkiye olarak Kıbrıs Türkü'nün siyasi eşitliğini, olmazsa olmaz egemen eşitliğini sağlayacak ve güvenliğini teminat altına alacak her türlü müzakerede KKTC'nin yanında olmayı sürdüreceklerini bildirdi.

Kirişci, dayanışma ve birliği devam ettirdikleri sürece her türlü zorluğun ve engelin üstesinden birlikte gelebileceklerini ifade ederek, "KKTC'de yaşayan soydaşlarımızın refahı, kalkınması ve uluslararası alanda tanınması amacıyla birlikte verdiğimiz mücadele artarak devam edecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Kirişci, güncel hidrolojik ve hidrojeolojik veriler dâhilinde KKTC Su ve Toprak Kaynakları Master Planı Raporu'nun, yapılacak protokolle DSİ Genel Müdürlüğünce ihale yoluyla gerçekleştirilmesinin planlandığı bilgisini verdi.

Master plan çalışmalarının başlatıldığına dikkati çeken Kirişci, ihale sürecini en kısa zamanda tamamlamayı hedeflediklerini kaydetti.

Kirişci, KKTC'ye Entegre Tarım Bilgi Sistemi'nin kurulmasına yönelik çalışmaların da devam ettiğini belirterek, kuraklıkla mücadele konusunda KKTC'ye, talep edilmesi halinde destek verebileceklerini vurguladı.

KKTC'de 2023 yılı sulama sezonundan itibaren planlı su dağıtım çalışmalarının faydalı olacağına işaret eden Kirişci, tedbirlerin sulama sezonu öncesinde tamamlanmasının önemli olduğunu bildirdi.

Kirişci, tüm alanlarda olduğu gibi ormancılık konusunda da KKTC'nin yanında olduklarını belirterek, Bakan Dursun Oğuz'a teşekkür etti.

KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Oğuz da Türkiye'nin desteklerinden duydukları memnuniyeti ifade etti.

Görüşmede, daha sonra "Türkiye'den KKTC'ye Su Götürme Projesi Kapsamında KKTC'de Yapılmış Olan Tesislerin Geçiş Döneminde İşletilmesine Dair Protokol" imzalandı.