Enflasyondaki artış birçok üründe fiyat hareketliliğine neden oldu. Özellikle dolar kurunun tarihi seviyelere ulaşması vatandaşın belini büktü. Vatandaşlı yükü azaltmak isteyen devlet ise sosyal yardımlarla destek sağlamaya çalışıyor. Bu kapsamda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından çeşitli başlıklarda çok sayıda sosyal yardım ödemesi yapılıyor. Yapılan son duyuru ise öğrencileri sevince boğacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı okula devam eden öğrencilere okul harçlığı yardımı yapıyor. Peki hangi öğrenciler Aile Bakanlığı’ndan okul harçlığı alabilirler? İşte son dakika haberinin detayları...

ÖĞRENCİLERE BÜYÜK MÜJDE! YÜZLER GÜLECEK

Fiyatlardaki artışlardan etkilenen kırtasiye ürünleri öğrencileri zor duruma sokmakta. Bazı aileler çocuklarını okullara gönderirken ciddi maddi sıkıntılar yaşamaya başladı. Bu durumu fark eden ve devreye giren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı eğitim yardımlarında bulunmaya başladı. Bunlardan en önemlisi ise okula devam eden öğrencilere verilen harçlıklar oluyor.

gggggggg-1.jpg

ÖĞRENCİLERE NE KADAR OKUL HARÇLIĞI VERİLECEK?

Aile Bakanlığı tarafından yapılan duyurunun ardından milyonlarca öğrenci bu yardımdan nasıl yararlanacağını araştırmaya başladı. Detayları paylaşılan duyuruda öğrenciler için verilen okul harçlıklarının miktarları açıklandı. İlköğretim ve ortaöğretim şeklinde iki ayrı program uygulayan Aile Bakanlığı ödemeleri ayrı ayrı yapacak.

İlköğretime devam eden kız öğrenciler için aylık 100 TL, erkek öğrenciler için ise 90 TL ödeme yapılıyor. Ortaöğretime devam eden kız öğrenciler için aylık 150 TL, erkek öğrenciler için ise 130 TL okul harçlığı veriliyor. Ödemeler aylık olarak hesaplanırken 2 ayda bir yapılıyor.

KİMLER BU YARDIMLARDAN YARARLANABİLECEK?

Peki bu sosyal yardımlardan kimler yaralanabilecek? Yapılan duyuruda bunlarda açıklandı. Buna göre sosyal yardımı alabilecek ailelerin sosyal güvencelerinin olmaması gerekiyor. İhtiyaç sahibi ailelerin bu yardımı alabilmeleri için çocuklarının örgün eğitime devam etmeleri gerekiyor. Okulların açık olduğu aylarda bir ay içerisinde 4 günden fazla devamsızlık yapan öğrencilere bu sosyal yardım ödemeleri verilmiyor.

k45455454.jpg

BAŞVURULAR NEREDEN VE NASIL OLUYOR?

Başvuru yapmak isteyen öğrenciler ise nerden ve nasıl başvuru yapacaklarını sorgulamaya başladı. Bu sosyal yardımı alabilecek olan ailelerde başvuru işlemini anne veya babalar yapabiliyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na yapılan başvurular değerlendirildikten sonra uygun görülen ailelerin çocukları için okul harçlığı sosyal yardımı ödemeleri yapılıyor.