Türkiye’de teknoloji girişimcilerine ev sahipliği ve yatırım yapan Bilişim Vadisi’nden 19 girişimci firmaya 100 milyon TL fon sağlandı.

Gündem Teknoloji programına katılan Bilişim Vadisi Genel Müdürü Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, 19 girişimci firmaya 100 milyon TL üzeri yatırım sağladıkları Bilişim Vadisi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nun 380 milyon TL büyüklüğe ulaştığını açıkladı.

 

Bilişim Vadisi Genel Müdürü İbrahimcioğlu yeni yıla dair planlarını “2022 yılı, hedeflerimize ulaştığımız bir yıl oldu. Mega teknoloji koridoru kurma hedefimiz doğrultusunda Kocaeli ve İstanbul’daki Bilişim Vadilerine, İzmir’i de ekleyeceğiz.

2021 yılında 258 olan şirket sayımız, 2022 yılında 412 teknoloji şirketine ulaştı. Bilişim Vadisi’nde beş bine yakın AR-GE personeli çalıştıran teknoloji ekosistemini kurduk. 2022 yılı Mart ayında Bilişim Vadisi İzmir’in temelini attık. İstanbul ayağında ise Vadi İstanbul’daki Bilişim Vadisini 2022’de hizmete açtık. Bugün 9 ay gibi kısa sürede yüzde 90 kapasite ile çalışıyor.

Aynı zamanda girişimcilerimizin finansa erişimlerini sağlamak adına Bilişim Vadisi Girişim Sermayesi Yatırım Fonumuzun ödenmiş sermayesi 380 milyon TL büyüklüğe ulaştı. 19 girişimcimize 100 milyon TL üzerinde yatırım yaparak 2022 yılını kapamış olduk. Albaraka Katılım, KOSGEB, Vakıf Katılım ve Bilişim Vadisi’nin ortaklığında kurulan fondur.

2022 yılının Aralık ayında 4. Girişim Sermayesi Yatırım Fonumuzu kurduk. Bu, dördüncü sanayi devrimine özel kurulan bir yatırım fonu. Bu fonumuz bin girişimciye yatırım yapmak için kuruldu. Burada 20 bin TL ile nitelikli her yatırımcı teknoloji girişimlerine yatırım yapabilir. Hedefimiz,bütçemizi 500 milyon TL ve tekno girişimci sayımızı artırmak.” dedi.

 

Bilişim Vadisi İzmir, Mart ayında girişimcilere kapılarını açıyor

İzmir’deki yapılanmaya ilişkin Serdar İbrahimcioğlu “Bilişim Vadisi’nin İzmir’de Mart ayında temelini attık ve altyapıyı kurduk. Bu yılın Mart ayında İzmir Bilişim Vadisi’ni açmayı planlıyoruz. İzmir’de yazılım, mobilite, bağlantı teknolojileri, oyun sektörü, enerji ve endüstriyel tasarım sektörlerinden girişimcilerin yer almasını bekliyoruz. Ayrıca kuluçka alanı oluşturduk. İstanbul’da kurduğumuz her iki girişimci sermaye fonlarımızdan İzmir’deki girişimcilerimiz de yararlanacak.” açıklamasını yaptı.

Bilişim Vadisi Orta Asya’ya, Azerbaycan’dan açılacak

Yurtdışında büyüme planlarına dair İbrahimcioğlu “Bilişim Vadisi mega teknoloji kurma vizyonumuzun bir parçası. Bunun uluslararası ayağında globalleşmek hedefimiz. Bilişim Vadisi’nin Bakü’de temsilciliğini açtık. Azerbaycan Teknik Üniversitesi’nin içerisinde kampüsümüzü kurduk. Orta Asya’ya buradan uzanacağız. Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan’ın olduğu Teknoparklar Birliği antlaşmasını imzaladık. Ayrıca Singapur’da, Uzakdoğu’da büyüme planımızın bir parçası olacak. Farklı bir coğrafyada, bu yıl içerisinde, Nijer’de Bilişim Vadisinin temsilciliklerini açmayı planlıyoruz.” dedi.