UNESCO somut olmayan kültürel miras listesine giren Türk kahvesi, Türk toplumu tarafından çok sık edilmektedir. Bir kültür olarak günümüze kadar gelen kahvenin sağlık açısından da birçok faydası bulunmaktadır. Kimileri tarafından çok sevilen Türk kahvesi kimdir tarafından da çok sıkı tüketilmektedir. Ancak bir kahvenin kokusu kıvamı ve bol köpüğü olmazsa olmazdır. Bizde yazımızda sizlerle bol köpüklü Türk kahvesini nasıl yapıldığını paylaştık. İşte bol köpüklü Türk kahvesi yapmanın püf noktaları…

BOL KÖPÜKLÜ TÜRK KAHVESİ NASIL YAPILIR?

Türk kahvesi yaparken en önemli püf noktası kullanılan sudur. Kahve yaparken suyun soğuk olması kahvenin lezzetini ve köpüğünü artıracaktır. Soğuk su daha fazla oksijen içerdiği için kahvenin daha köpüklü olmasını sağlayacaktır.Kahve yaparken sıcak su kullanılması izle kahvenin acılaşmasına neden olur.

Türk Kahvesi Nasıl YApılır

Kaynatılıp kullanılan suyun oksijen oranı oldukça düşüktür. Bu nedenle kahve yaparken kaynatılan su ya da sıcak su kullanılmaması en önemli püf noktalarından bir tanesidir. Kahve yapmak için taze ve soğuk su kullanılması kahvedeki köpük oranını artıracaktır. Bununla birlikte cezve seçimi de önemli bir noktadır. Bakır cezvede yapılan Türk kahveleri hem daha lezzetli hem de bol köpüklü olacaktır.

Sade Türk Kahvesi için malzemeler;

1 tatlı kaşığı kahve

1 fincan su

Enfes ve kolay Türk Kahvesi yapımı şöyle:

Cezve kesme kahvenizi koyduktan sonra isteğe bağlı olarak şeker ve üzerine su koymanız gerekmektedir. Kahveyi bu sıralamada yapmak oldukça önemlidir.

Cezve içerisinde her fincan için 2 çay kaşığı Türk kahvesi oymanız şekeri ise isteğe göre eklemeniz gerekmektedir.

Daha sonra her fincan için bir Türk kahvesi fincanı kadar içme suyu ekleyiniz.

Daha sonra kahveniz ıslanacak ve çözülecek şekilde karıştırma işlemine devam ediniz.

Cezveyi kısık ateşte kahve üzerinde köpek oluşuncaya kadar gözlemlemeye devam ediniz.

Kaynama aşamasına gelmeden önce kahve üzerinde oluşan köpük tabakasını fincanlara eşit bir şekilde dağıtılması.

Cezvede kalan kahveyi bir taşım kaynattıktan sonra fincanlara koyabilirsiniz.

Bol köpüklü kahve nasıl yapılır

TÜRK KAHVESİ YAPMANIN PÜF NOKTALARI NELERDİR?

Kahvenizin tadı ve kokusunu ilk günkü gibi korumak için teneke bir kutuda saklamanız da fayda var.

100 gramlık paketlerde aldığınız kahveyi bir kavanoza boşaltmanız ya da ambalajını sıkı bir şekilde kapattıktan sonra serin ve kuru bir yerde saklamanız gerekir.

Kahvenizin en iyi lezzete ulaşması için mutlaka soğuk su kullanmanız gerekir. Hatta kullandığınız suyu buzdolabından alabilirsiniz.