Göbeklitepehaber.com
Bozdağ'dan İmamoğlu kararına ilişkin açıklama: Algı oluşturmak doğru değil
GÜNDEM

Bozdağ'dan İmamoğlu kararına ilişkin açıklama: Algı oluşturmak doğru değil

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen 2 yıl 7 ay hapis cezasına ilişkin açıklama yaptı. Bozdağ, ''İstinaf yolu açıktır. İmamoğlu hakkında kesinleşmiş ne hapis ne de siyasi yasak var. Algı oluşturmak doğru değil'' dedi.

ABDÜLHAMİT DERMAN ABDÜLHAMİT DERMAN
15-12-2022 12:57 Güncellendi: 15-12-2022 17:01 1 dk okuma

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ''Kadına Yönelik Şiddet İzleme Komitesi 2022 Yılı Toplantısı''na katıldı. Bakan Bozdağ, burada yaptığı konuşmada, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıl 7 ay 15 gün hapisle cezalandırılmasını değerlendirdi.

 

KESİNLEŞMİŞ KARAR YOK''

 

Kararın henüz kesinleşmediğini, itiraz yolunun açık olduğunu belirten Bozdağ, "'Verilen ilk derece mahkeme kararıdır. Kesinleşmiş mahkeme kararı ortada yoktur. Bu karara kanun yolunda istinaf yolu açıktır. Sayın İmamoğlu hakkında verilmiş kesinleşmiş ne hapis ne de siyasi yasak vardır. Algı oluşturmak doğru değildir'' diye konuştu.

 

"MÜDAHİL OLMAMIZ SÖZ KONUSU OLAMAZ"

 

''Adalet Bakanlığı olarak bizim bulunduğumuz yer olarak görülen davalara herhangi bir şekilde müdahil olmamız söz konusu olamaz'' diyen Bekir Bozdağ, ''Türkiye’de maalesef Türkiye’de siyasi taraftarlıktan kaynaklı yapılan değerlendirmeler hukuka ve yargıya adalete büyük zarar vermektedir'' ifadelerini kullandı.

Bu haber Göbeklitepehaber.com tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNDEM Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.