Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır'a resmi ziyaretlerde bulunacak. İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, 12-13 Şubat 2024 tarihlerinde Birleşik Arap Emirlikleri'ne gidecek ve 14 Şubat 2024 tarihinde ise Mısır Arap Cumhuriyeti'ni ziyaret edecek.

Erdoğan, Dubai'de düzenlenecek olan Dünya Hükümetler Zirvesi'ne 13 Şubat'ta onur konuğu olarak katılacak. Zirve, "Geleceğin Hükümetlerini Şekillendirmek" teması altında gerçekleşecek ve çeşitli ülkelerden devlet ve hükümet yetkilileri ile uluslararası kuruluş, özel sektör, akademi, sivil toplum ve medya temsilcilerini bir araya getirecek.

 

Erdoğan, zirve kapsamında ana konuşmacı olarak yer alacak ve çeşitli ülkelerden katılımcılarla ikili görüşmeler gerçekleştirecek.

ERDOĞAN 12 YIL SONRA İLK KEZ MISIR'A GİDECEK

Mısır ziyaretinde ise Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve üst düzey ikili iş birliği mekanizmalarının canlandırılması üzerinde durulacak. Ayrıca, görüşmelerde Gazze ve işgal edilmiş Filistin topraklarında yaşanan İsrail saldırıları gibi güncel bölgesel meseleler ele alınacak. Böylelikle Erdoğan, 12 yıl sonra Mısır'a gitmiş olacak.