Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Rusya Devlet Başkanı Putin ile Soçi'deki görüşmesi başladı.

Putin görüşme öncesi yaptığı açıklamada Türkiye'den Rusya'ya tarım sevkiyatlarının artırılabileceğini söyledi. Putin gaz merkezi görüşmelerine dair "Umarım ki yakında sonuçlanır" ifadesini kullandı.

Putin ayrıca Erdoğan ile Ukrayna krizini görüşeceklerini belirterek "Tahıl anlaşmasını gündeme getireceksiniz, biz bu görüşmelere açığız” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise açıklamasında "Tahıl koridoruna dair yapacakları görüşmeden sonra Putin'le dünyaya verilecek mesaj, özellikle az gelişmiş Afrika ülkelerine yönelik bir adım, çok önemli olacak" dedi.

 

Erdoğan ayrıca "Merkez Bankası başkanlarımızın görüşecek olmalarının, ikili ilişkilerde yerli para birimine adım atma noktasında önemli olduğuna inanıyorum" ifadesini kullandı.

Erdoğan ile Putin görüşmesinin en önemli gündem maddesi, 17 Temmuz'da Rusya'nın çekildiği Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması olacak.

Rusya-Ukrayna Savaşındaki son gelişmelerin de ele alınacağı görüşmede, başta enerji, ticaret, ekonomi ve turizm olmak üzere, iki ülke arasındaki ilişkiler de masaya yatırılacak.