Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022-2023 eğitim öğretim yılı açılışı dolayısıyla Sancaktepe Arif Nihat Asya Anadolu Lisesi'nde konuştu. Cumhurbaşkanı, yeni eğitim yılında tüm öğrenci ve öğretmenlere başarılar dilerken 20 yıllık iktidar sürecinde eğitim alanında yaptıkları çalışmalardan bahsetti.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Arif Nihat Asya, şairliğinin yanında binlerce de öğrenci yetiştirmiştir. Şairimizi bir kere daha şükranla yad ediyorum. Şu anda karşımda duran gözleri ışıl ışıl bakan evlatlarımızın da şairimizin yolunu takip ederek ülkelerine faydalı olacağını diliyorum.

Öğretmenlerimize de başarılar dilerken terör örgütü üyelerinin elimizden aldığı öğretmenlerimizi de bir kez daha anıyorum.

'BİZ 10 GÜN KIRTASİYE SIRASINDA BEKLERDİK'

Anaokuluna başlayan yavrularımızı tek tek tebrik ediyor, hepsinin gözlerinden öpüyorum. Bugün rahmetle beraber sizinle birlikte olduk. 20 yıl önce yola çıktığımızda belirlediğimiz odaklarımızdan biri eğitimdi. Bundan hiç taviz vermedik. Kalabalık sınıf sorununu çözüp, öğretmen atamaları yapıp, okullarımızı en modern imkanlarla donatıp, spor salonu, laboratuvar sayımızı artırdık. Ders kitaplarını ücretsiz dağıtarak velilerimizi kırtasiyelerde dolaşmaktan kurtardık. Bizim öğrencilik dönemimizde 10 gün kırtasiye sıralarında beklerdik kitap alalım diye.

Bugün öğrencilerimiz hem ders hem de yardımcı kitaplarını masalarında buluyorlar. Seçmeli derslerle öğrencilere ilgilerine göre eğitim imkanı verdik. Bizden önce yüzde 39 olan kız çocuklarında okullaşma oranı, şimdi yüzde 90'lara çıktı. Köy okullarında aynı şekilde modern bir sistem kurma çalışmalarımız artarak devam ediyor.

'EĞİTİMDE DOĞRU İSTİKAMETTEYİZ'

Eğitimli, iyi bir nesil yetiştirme amacındayız. TEKNOFEST kuşağı da bize gösteriyor. Çocuklarımıza sıkı sıkıya sahip çıkarak yetiştirmeliyiz. TEKNOFEST kuşağını en iyi şekilde yetiştireceğimize inanıyorum. Yeter ki mücadele edelim, azim ve sabır gösterelim. Son dönemde gençlerimizin edindiği başarılar doğru istikamette gittiğimizin göstergesidir.

'ARTIK GENÇLERİ TEHDİT OLARAK GÖRMEYEN BİR DEVLET VAR'

Sizler anne babalarınızın olduğu kadar devletimizin ve milletimizin de göz bebeğisiniz. Sizin iyi bir eğitim almanız için çalışıyoruz. Ama size düşenler de var. Tarihinizi iyi bilmelisiniz. Eskisi gibi gençleri tehdit olarak gören değil, gençlerini önemseyen, değer veren bir devlete, cumhurbaşkanına sahipsiniz. Dünyanın en köklü milletlerden birinin mensubu olduğunuzu unutmayın. Devletinize laf söyletmeye, kendi ecdadınıza sövdürmeye uğraşan köksüzlere aldanmayın. Tarihimizle her zaman iftihar edin. Büyüğü saymak, küçüğü sevmek, her zaman orta yolda durmak bizim kültürümüzün temelidir.

Dijital dünyanın olumlu yönlerinden faydalanırken sosyal medyanın, bilgisayar oyunlarının sizi sevdiklerinizden ayırmasına izin vermeyin. Ailenizle sohbet edin.

Evde torunlarıma da sık sık hatırlattığım prensibi size hatırlatmak istiyorum; oku, düşün, uygula, neticelendir.

Sözlerime son verirken bir kez daha 2022-2023 eğitim yılının tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize hayırlı olmasını diliyor, öğretmenlerimizin ellerinden öpüyorum."