Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkârlar Odası tarafından düzenlenen 35. ‘Ahilik Kültürü Haftası’ Tarihi Gümrük Han’da gerçekleştirildi. Etkinliğe yerel basında davet edildi. Program sonrası çekimlerine devam eden kadın muhabirimize çekim yapmaması için hem sözlü hem temaslı olarak müdahale edildi. Basın mensuplarının çekim yapmasına izin vermeyenler arasında Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Halil Peltek’te yer aldı. Peltek kalabalık arasında bağırarak, “Ne çekiyorsunuz” diye çıkıştı.

Büyükşehir Zabıta ekiplerinden birisi de kadın muhabirimizin kollarından tutarak dışarı çıkmasını istedi.  Duruma tepki gösteren muhabirimiz Kader Topal, yaşanan arbede de zabıtaya tepki gösterdi. Kalabalık arasından zabıta ekiplerinden birisi de tehdit ediyor. Muhabirimizin sesini duyan muhabir Ahmet Durmuş arkadaşı ise olay yerine gelip arkadaşına destek olacakken esnafın saldırısına uğradı.

Olayın ardından muhabirimizle bir köşe konuşan zabıta, “sen benim kim olduğumu bilmiyorsun” diyerek tehdit etti.

TOPAL: KARARIMDAN VAZGEÇMEYECEĞİM

Sözlü ve fiziksel şiddete maruz kalan muhabirimiz Kader Topal, zabıta ekiplerinden şikayetçi olup, bu şehirde özgür bir basın bilincini aşılayacağını ve bunun için uğraş vereceğini söyledi.

BAŞKAN GÜLEBAK TEPKİ GÖSTERDİ!

Gazetecilerin sosyal medya üzerinden tepki göstermesi üzerine Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Dernek Başkanı Tahir Gülebak, sosyal medyada bir açıklama yaparak zabıta ekiplerine tepki gösterdi.

Başkan Gülebak yaptığı paylaşımda; “Bugün Ahilik Programında Urfa Değişim ve Urfanatik muhabirleri görevlerini icra etmeye çalışırken Şanlıurfa Zabıtası tarafından yapılan müdahaleyi Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği olarak kınıyorum.” dedi.

GAZETECİLER TEPKİ GÖSTERDİ!

Yaşanan olayın ardından gazeteciler sosyal medyada saldırıya tepki gösterdi. İşte gazetecilerin tepkilerinden bazıları şöyle:

Mustafa Ekinci: Gazetecilerin görevi haberciliktir. Mesleğini her türlü zorlu koşulda yerine getiren gazetecilere hoyratça davranmak ve görevlerini engellemeye kalkmak kabul edilemez...

Yusuf Eyüp Sarı: Şanlıurfa’da görevini yapmaya çalışan 2 basın mensubu bir şekilde engellendi!

Meslektaşlarıma geçmiş olsun dileklerimi sunuyor ve yetkililerin yapılan bu haksız davranış için gerekeni yapmasını rica ediyoruz.

Rıdvan Ortakaya: Meslektaşlarımıza yapılan bu saldırıyı kınıyorum. Gazeteci sadece söyleneni değil gördüğünü de haber yapmalı!

Mehmet Halhalli: Hem Ahilik Haftasına davet edin hem de sözlü ve fiziki saldırı düzenleyin! Gizli saklınız varsa neden basını davet ediyorsunuz! Korkunuz nedir?