Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili ve Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin, deprem bölgesinde 10 günlük program yaparak, depremzede vatandaşların şikayet ve taleplerini dinledi. Şahin, 25 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Hatay, Adıyaman, Malatya, Şanlıurfa illeri ve sekiz taşra ilçesi ile beş köyü ziyaret etti. Ayrıca, her gittiği vilayette konteyner kentleri de ziyaret eden Şahin, konteynerlerden sorumlu koordinatör kaymakamlardan bilgi aldı ve bizzat vatandaşları da dinledi.

 

2-010.jpg

"TOPLU KONUT MEVCUT İHTİYACI KARŞILAMIYOR"

Ziyaretleri sırasında hükümetin vaat ettiği TOKİ konutlarının şantiyelerini de inceleyen Şahin, şantiye yetkililerinden bilgi aldı. Yapılan toplu konutların mevcut ihtiyaca cevap veremediğini ve yapılan konutların kime nasıl dağıtılacağının belirsiz olduğunu dile getiren Şahin, bu konuda endişelerini dile getirdi. İsa Mesih Şahin, deprem bölgesinde yaşayan vatandaşların sorunlarını yerinde görerek, hükümetin yetersiz kaldığı konuları gündeme getirdi.

"DEPREMZEDE VATANDAŞLARIMIZIN MAĞDURİYETİ SÜRÜYOR"

Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili ve Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin, deprem bölgesinde yaptığı ziyaretler sonrasında sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Şahin, bölgede yapılan konutların yetersizliği, konteyner ihtiyacı, ağır hasarlı binaların çokluğu, içme suyu sorunu ve eğitim-öğretim sezonuna hazırlıkta aksamalar gibi önemli sorunlara dikkat çekti.

 

Ayrıca, oluşturacakları raporu Cumhurbaşkanlığı makamına, TBMM Başkanlığına, ilgili bakanlara ve siyasi partilere de ileteceklerini belirtti. Gelecek Partisi Genel Merkezi'nde ve TBMM'de basın toplantısı düzenleyeceklerini de ifade etti.