Daha önce Ak Parti Genel Başkanlığında gerçekleşen toplantıda kabinede yer almak istemediğini belirten eski bakan Şimşek yapılan tüm ısrarlara rağmen bakanlık teklifini ikinci defa elinin tersiyle itti.

 

14 Mayıs seçimlerine kısa bir süre kala seçimi kazanmak için tüm tuşlara basan Cumhur İttifakı başarılı bakanlar ile tekrar görüşmeye başladı.Türkiye ekonomisine yön veren eski Bakanlardan Mehmet Şimşek, bir araya ikinci defa gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yine umduğunu bulamayarak masadan ayrıldı.

 

Yeni ekonomik programın yazımında rol üstleneceği belirten Mehmet Şimşek stresten uzak durması gerektiği için bakanlık koltuğuna oturmayacağını aktardı.

 

Hürriyet yazarı Hande Fırat, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eski Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ikinci görüşmesinden kulis bilgilerini aktardı.

 

 Fırat’ın yazısına göre; rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören Şimşek’in stresten uzak durması gerekiyor. Kabinede yer almak istemeyen Şimşek, Erdoğan’ın üçüncü kez cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda yeni ekonomik programın yazımında önemli bir rol üstleneceğini ifade etti.

 

Fırat’ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

 

“Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Mehmet Şimşek ile ikinci görüşmesini yaptı. Şimşek’in rahatsızlığı olduğunu, tedavi gördüğünü daha evvel yazmıştım. Stresten uzak durması gereken Şimşek’in, Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda; kabinede yer almasa da yeni ekonomik programın yazımında önemli bir rol alacağını belirteyim. Şimşek’in yeni program için her türlü desteği vereceğini söylediği belirtiliyor.”