Bağışıklık, vücudunuzun her zaman dikkate alması gereken bir şeydir. Bağışıklığınız güçlüyse, vücudunuz her türlü hastalıkla savaşma gücüne sahiptir. Vücudunuzun korunmaya ihtiyacı vardır ve bunu elde etmenin doğal yolu doğru yiyecekleri yemektir. Bazı yiyecekleri diyete dahil etmek, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. Beslenme uzmanı, hastalıklarla savaşabilen ve sağlıklı bir yaşamı destekleyebilen bu 7 bağışıklık güçlendirici gıdayı tavsiye etti.

HEMEN DİYETİNİZE EKLEMENİZ GEREKEN 7 BAĞIŞIKLIK GÜÇLENDİRİCİ GIDA

1-003.jpg

 

ZENCEFİL

Zencefil, antioksidanlar içerir ve enfeksiyonlarla savaşmaya yardımcı olan anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Sistemimizde oksijenin daha iyi dolaşımını sağlayarak virüs ve bakterilerle mücadelede oldukça faydalıdır. Sebzelerinize, çorbalarınıza ve salata soslarınıza zencefil ekleyin.

YOĞURT

Sindirim sağlığını ve refahını artırmak için size optimum dozda probiyotik sunar. Tek başına tüketin veya günlük smoothie'nize ekleyin ya da salatalarla birlikte dip sos yapın.

SARIMSAK

Yemeklere biraz canlılık katar ve sağlık için olmazsa olmazdır. Günlük sebzelerinize eklemek dışında, salata sosu hazırlamak için taze otlarla karıştırın veya salatalara, çorbalara veya pilavlara ekleyin.

NARENCİYE

Soğuk algınlığı ve griple doğal olarak savaşan C vitamini ile doludur. Atıştırmalık olarak narenciye meyvelerinin tadını çıkarın.

2-001.jpg

BİBER

Özellikle acı biber, Bağışıklığı güçlendiren besinler ve antioksidanlar açısından zengindir. Astım semptomlarını hafifletmeye yardımcı olur ve sağlığınızı ve bağışıklığınızı güçlendirmek için bir temeldir.
Körilere, tavada kızartılmış sebzelere, çorbalara ve yahnilere az miktarda acı biber ekleyin.

YEŞİL ÇAY

Polifenoller açısından zengindir. Bir bardak dolusu yeşil çay, anti-inflamatuar ve anti-kanserojen etkiler sağlar. Tadı arttırmak için birkaç damla limon suyu ve bir tutam bal ekleyin.

MANTAR

Bol miktarda bulunan ve özellikle bakteri, virüs ve kanserli hücrelerle daha iyi savaşmaya yardımcı olan doğal öldürücü hücreler olmak üzere bağışıklık sistemi üzerinde önemli etkisi olan harika bir besin maddesidir. Ayrıca sağlıklı bir bağışıklık sistemi için gerekli olan D vitamini, selenyum ve B vitaminleri açısından da zengindir.