Evde küçük örümcek neden olur?

Evde örümcek olmasının sebepleri vardır.

Bu sırada yiyecek bulmak için evinizi ziyaret edebilirler. Evinizde hamamböceği, karınca, meyve sineği gibi örümceklerin besin kaynağı olan haşerelerin sayısı fazlaysa, örümcekler evinizde beslenmek isteyecektir. Soğuk havalarda korunmak için evinize sığınabilirler.

Evdeki Örümceklerden Nasıl Kurtuluruz?

Maddeler halinde sizlere örümcekleri evden uzaklaştırmanın bitkisel yollarından bahsedelim.

Uçucu nane yağı, bulaşır deterjanı. 3 bardak su içerisine 1 çay kaşığı bulaşık deterjanı, 1 çorba kaşığı nane yağı ekleyip karıştıralım. Spreyli şişe içeresine hazırladığımız karışımı dökelim. Ve örümcek gördüğümüzde püskürtelim. Bir örümcek öldürücü değil kovucu bir sprey.
Tarçını da örümcekleri uzat tutmak için kullanabilirsiniz. Evinizde örümcek gördüğünüz alanlara tarçın serpebilirsiniz.
Küçük pamuk topları yapın ve nane yağının içine batırıp evinizin içine ve dışına yerleştirebilirsiniz.
Örümcekleri uzak tutmak için pencere eşiğine kestane yerleştirebilirsiniz.
Tuzlu su karışımının mükemmel bir örümcek katili olduğu söyleniyor. Bir miktar sıcak su içerisine tuz ekleyelim. Ve direk örümceklerin üzerine püskürtelim. Ve örümcek yuvalarına püskürtebilirsiniz.
Püskürtme şişesini beyaz sirke ve su ile doldurun. Ve örümcekli alanlara püskürtün.
Örümceklerin eve gelmesini önlemek için süpürgelik, pencere ve raflara narenciye soyup kabuklarını koyun. Örümcekler narenciye , turunçgilleri hiç sevmezmiş. Limon kokulu mobilyaların bile uzat tutacağı söyleniyor.
Örümcekleri dolabınızda saklanırken bulursanız sedir askıları kullanabilirsiniz.
Örümcekleri uzak tutmak için tütün kullanabilirsiniz. Tütünü su ile karıştırın ve evin giriş noktalarına püskürtün.
Hindistan cevizi yağı da örümcekleri uzaklaştırmak için etkili. 1 ölçü hindistan cevizi yağı ile 2 ölçü suyu karıştırın ve evinizin örümcek olabilecek kısımlarına püskürtün gelmesini engelleyecektir.
Bütün bu maddeler içerisinde ben sirke kullanıyorum. Sirkeli su ile evimi sildiğimde örümcekler gelmiyor.

 

Evde örümcek nasıl yok edilir?

Örümcekler, sirke kokusundan hiç hoşlanmaz. Bir sprey şişesini sirkeli su ile doldurun ve evinize sıkın. Özellikle kapı ve pencere kenarlarına sıkarak örümceklerin içeri girmesini önleyebilirsiniz. Ancak bu kokunun eve yayılacağını da unutmamanız gerekir.

Evdeki örümcekler için ilaç
Örümcekler, nane kokusundan hoşlanmaz. bu yüzden sprey şişesinin içerisini nane yağı ve su ile doldurun. Evin içine, özellikle köşe ve tavanlara bu karışımdan sıkın. Böylece hem eviniz güzel kokacak, hem de örümcekler uzaklaşacaktır.