Göbeklitepehaber.com
Hindistan şeker ihracatı kısıtlamalarını uzattı
DÜNYA

Hindistan şeker ihracatı kısıtlamalarını uzattı

Hindistan Dış Ticaret Genel İdaresi şeker ihracatı üzerindeki kısıtlamaların 2023 Ekim ayına uzatıldığını belirtti.

ABDÜLHAMİT DERMAN ABDÜLHAMİT DERMAN
02-11-2022 08:51 Güncellendi: 02-11-2022 11:55 1 dk okuma

Ülkeler gıda enflasyonuyla mücadele etmek için tarımsal üretime dayalı ihracatı sınırlayan kararlarına devam ediyor.

Son olarak Hindistan'dan bu yönde bir karar geldi. Hindistan Dış Ticaret Genel İdaresi şeker ihracatı üzerinde uygulanan kısıtlamaların Ekim 2023 tarihine kadar uygulanacağını belirtti.

Mayıs ayında Hindistan şeker rezervlerinin korunması ve enflasyonun kontrol altında tutulması için şeker ihracatını 10 milyon ton ile sınırlama kararı aldı.

Dünyanın en büyük şeker üreticisi Hindistan ihracatta da Brezilya'nın ardından ikinci sırada bulunuyor.

Mayıs ortasında gıda güvenliği ve enflasyon tehlikesine dikkat çeken Hindistan, buğday ihracatının da durdurulduğunu açıklamıştı.

Bu haber Göbeklitepehaber.com tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

DÜNYA Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.