3 Aralık’ta Şanlıurfa’da yapılan Ak Parti mitingine katılan Urfalı sanatçı İbrahim Tatlıses’in “Urfa’da Oxford vardı da biz mi gitmedik” sözlerini tekrardan gündeme getirmesi bu kez İmamoğlu’nun hedefi oldu.

 

Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip Şanlıurfa’da işsizliğe dikkat çeken başkan İmamoğlu: "En fazla işsizlik Urfa'da, en fazla çocuk işçi nerede Urfa'da, en düşük kişi başı milli hasıla Urfa'da kalkıyorsunuz orada şarkı türkü söylüyorsunuz her şey yolundaymış gibi Şanlıurfalıya nasıl hesap vereceksin." diyerek sert konuştu.

 

“ŞANLIURFA EN KALABALIK ŞEHİRLERİNDEN BİRİ AMA EN FAZLA İŞSİZLİĞİN DE OLDUĞU YER”

 

Katıldığı televizyon programında Şanlıurfa ile ilgili konuşan başkan İmamoğlu şunları kaydetti: “Şanlıurfa bizim şehrimiz ve en kalabalık şehirlerinden biri olarak biliyoruz. 2,5 Milyon nüfusu var. Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip olduğunu biliyor musunuz? Şanlıurfa’nın yaş ortalaması 19. “En fazla işsizlik nerede? Urfa’da, en fazla kaçak çocuk işçi nerede çalıştırılıyor? Urfa’da, en fazla eğitimsiz ve işe gidemeyen işsiz ve ne eğitimde ne işte olan genç sayısı nerede Urfa’da. Türkiye’nin en düşük milli hasılası nerde?  Urfa’da ne anlatıyorsunuz bize” dedi.

 

“ŞANLIURFA’DA OKULA GİDEMEYEN GENÇ VAR”

 

Ak Parti mitingine katılan şarkıcı İbrahim Tatlıses’in sözlerini tekrarlayarak: “Harran’da hala Oxford yok. Sen bunu elli sene önceki yaşamında söyledin ama hala Oxford yok orada, hala işsizlik var hala okula gidemeyen gençler var. Umutsuz çocuklar var ve kalkıyorsunuz oradan şarkı türkü her şey yolundaymış gibi, Türkiye’de milli gelir 8 binlerde dibe vurdu. Şanlıurfa’da 4 bin dolarlarda bile değil. Şanlıurfalıya nasıl hesap vereceksin. Onu düşün.’’ açıklamasında bulundu.