Instagram kullanıcıları, bugün öğleden sonra, hesaplarının askıya alınmasıyla ilgili sorunlar yaşamaya başladı. DownDetector'a göre, sorunlar yerel saatle 13:08'de başladı ve tüm dünyada kullanıcıları etkiliyor.

Instagram'a neden ulaşılamadığı henüz bilinmiyor olsa da, pek çok kullanıcı hesaplarının askıya alındığını bildirdi. Şimdiye kadar 4 binden fazla sorun bildirilirken, bunların binden fazlasının Birleşik Krallık'taki kullanıcıları etkilediği rapor edildi.

Hesapları askıya alınan kullanıcılara itiraz etme fırsatı veriliyor, ancak bunu yaptıklarında siyah ekran görüyorlar. Birçok kullanıcı, karşılaştıkları sorunları tartışmak için Twitter'a hücum etti ve sıkıntılarını paylaştı.

WHATSAPP'TA DA YAŞANMIŞTI

Öte yandan geçtiğimiz hafta da WhatsApp'ta kullanıcılar erişim sorunu yaşamıştı. Kullanıcılar sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla grup mesajlarının iletilmediğini ifade ederken, kişiler arası yazışmalarda mesajlar 'tek tik' şeklinde kalmıştı.

INSTAGRAM'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Konuyla ilgili olarak Instagram'ın PR hesabından şu açıklama yapıldı: 

Bazılarınızın Instagram hesabınıza erişmekte zorluk yaşadığınızın farkındayız. Sorunu araştırıyoruz ve rahatsızlık verdiğimiz için üzgünüz.
META HİSSELERİ DÜŞÜŞE GEÇTİ 

Instagram’da yaşanan erişim sorunu META hisselerini negatif etkiledi. ABD’de teknoloji hisselerinin yer aldığı Nasdaq endeksinde işlem gören META hisseleri yüzde 4'ün üzerinde düşüşle 94.73 dolara kadar geriledi.