Bir sivrisinek sizi ısırdıktan hemen sonra, yuvarlak ve kabarık bir yumru oluştuğunu fark edebilirsiniz. Bazı durumlarda, ortasında küçük bir nokta görebilirsiniz. Yumru yakında az miktarda şişlikle kırmızı ve sert hale gelecektir. Sizi ısırdıklarında genellikle arkasında kaşıntılı bir iz bırakır. Ayrıca hayvanlar ve insanlar arasında ve ayrıca bir kişiden diğerine hastalıkları yayabilirler. İşte sivrisinek ısırıklarına karşı uygulayabileceğiniz yöntemler...

basliksiz-4.jpg

NANE YAĞI

Nane yağı, kaşıntıyı gidermek için kullanılan bir başka asırlık doğal ilaçtır. Bu yağın, diyabet ve karaciğer rahatsızlıkları gibi uzun vadeli nedenlerden kaynaklanan kaşıntıyı giderebileceğini öne sürüyor. Yani teoride böcek ısırığı gibi geçici sebepler için de işe yarayabilir. Hindistan cevizi yağı veya zeytinyağı gibi yağa birkaç damla nane yağı karıştırın. Karışımdan az miktarda sivrisinek ısırığınıza sürün ve hafifçe ovalayın. Cildinize seyreltilmemiş nane yağı sürmeyin. Yatıştırıcı bir ıslanma için ılık suyla dolu bir küvete birkaç damla nane yağı da ekleyebilirsiniz.

İlaçlarla etkileşime girebilecekleri veya başka beklenmedik etkilere sahip olabilecekleri için uçucu yağları kullanırken dikkatli olun. Bu tedavi küçük çocuklar için uygun değildir.