Limonlar sadece çok lezzetli değil, aynı zamanda inanılmaz derecede sağlıklı. Ama limonların lezzetli soğuk içeceklerden çok daha fazlası için kullanılabileceğini biliyor muydunuz? Bol miktarda C Vitamini sunarlar ve yüksek asitlikleri, karşılaşabileceğiniz birçok can sıkıcı mutfak problemine de yardımcı olur. Bu yüzden limonata yapmak yerine limonlarınızı mutfakta kullanın! Söylemeye gerek yok, limonlar değerli C Vitamini içeriğiyle bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için harika bir araçtır. Ancak meyvenin yüksek asiditesini sinir bozucu lekelerden ve hatta hoş olmayan kokulardan kurtulmak için de kullanabilirsiniz!

news-1513579484-5005-744x420.jpg

1. LİMONLAR ELMALARI KARARMAKTAN KORUR

Bu sorunu hepimiz biliyoruz. Bir elmayı kestikten kısa bir süre sonra meyve kahverengiye döner. Çünkü elma hücreleri, oksijenle reaksiyona giren ve elmanın iştah açıcı taze görünümünü kaybetmesine neden olan polifenol oksidaz adı verilen bir enzim salgılar. İyi haber şu ki, limonlar bu konuda size yardımcı olabilir. Elmalarınıza biraz limon suyu sürün, kararmazlar. Bunun arkasındaki sır ise limonlarda bulunan askorbik asittir (C vitamini). Oksidasyonu önler ve esmerleşme sürecini önemli ölçüde yavaşlatır.

basliksiz-4.jpg

2. KESME TAHTANIZ İÇİN TEMİZLİK MADDESİ OLARAK LİMON KULLANIN

Kesme tahtaları genellikle et, meyve veya sebze kesmek için günlük olarak kullanıldığında can sıkıcı lekeler alır. Özellikle ahşap levhaların temizlenmesi zor olabilir. Çoğu insanın bilmediği şey, bu soruna yardımcı olmanın bir yolu, yüzeye birkaç damla limon suyu sıkmaktır. O zaman tek yapmanız gereken, onu iyice ovmak ve yaklaşık 20 dakika dinlenmeye bırakmak. Bu tüyo, limon suyunu biraz tuzla karıştırırsanız daha da iyi sonuç verir. Bu basit temizleme tekniğini uyguladıktan sonra kesme tahtasını iyice duruladığınızdan emin olun.

basliksiz-5.jpg

3. KESKİN KOKUDAN KURTULUN

Yemeklerinizde soğan veya sarımsak kullanırsanız can sıkıcı bir sorunun farkına varacaksınız. Hem soğanın hem de sarımsağın güçlü kokusu, piştikten sonra oldukça uzun bir süre ellerinize yapışıyor. Sabun genellikle kokudan kurtulmak için özellikle iyi bir iş çıkarmaz. Bunun yerine deneyebileceğiniz şey, bir kase suya birkaç damla limon suyu eklemek ve ardından bu solüsyonu kullanarak ellerinizi yıkamak. Elbette bu işlemi normal sabunla da birleştirebilirsiniz. Limonun kokuları giderme yeteneğinin etkinliği sizi etkileyecek, o halde neden denemiyorsunuz?