Gelecekte aynı babası gibi Scuderia Ferrari için yarışması beklenen Mick Schumacher, son çıkan iddialara göre Ferrari Sürücü Akademisi'nden ayrılmak için hazırlanıyor.

BEKLENTİLERİ KARŞILYAMADI

Son dönemlerde ani ve bomba gibi medyaya düşen transferlerin gerçekleştiği Formula 1'de, Ferrari'ye bir darbe de efsane Alman pilotun oğlu Mick Schumacher'den geliyor. Yaklaşık 4 yıldır Ferrari Sürücü Akademisi'nde bulunan Mick, Formula 1'e Haas ile girdiğinden beri istenilen performansı elde edemedi. Bu nedenle iddialara göre Mick, Haas'tan ayrılacak ve kendisinin yerine Formula 1'den kısa süre önce koltuk bulamadığı için ayrılan (Alfa Romeo) Antonio Giovinazzi veya McLaren'dan ayrılacak olan Daniel Ricciardo'nun gelmesi bekleniyor.

KOLTUKSUZ KALMAYABİLİR

Öte yandan Mick'in koltuksuz kalması ise kesin değil. Mick'in adı bu iddialarda Williams veya Alonso'nun ayrılışıyla büyük bir hayal kırıklığına uğrayan Alpine ile anılıyor. AlphaTauri'de bu iddialarda yer alıyor fakat Red Bull tarafında işler daha da karmaşık görünüyor çünkü özellikle de son dönemlerde göze batmaya başlayan Colton Herta'nın Formula 1'e AlphaTauri ile girmesi bekleniyor.

ms.jpg
"Efsane pilot Michael Schumacher ve Ferrari F2004"

FERRARİ: AKADEMİYE GİRMESİNDE BABASININ ETKİSİ YOKTU

Bir diğer yandan Ferrari, Mick Schumacher'in Sürücü Akademileri'ne girmelerinde babasının bir 'Ferrari Efsanesi' olmasının herhangi bir etkisi olmadığının da altını çizmiş ve Mick'in babasından farklı olduğunu, üzerinde fazla baskı yapmayacaklarını söylemişti. Takımlar ona baskı yapmamış olsa da taraftarlardan büyük baskı ve eleştiriler aldığı ise aşikar. İstenilen performansı elde edememesinin ve beklentilerin altında kalmasının ardından ise Ferrari Sürücü Akademisi ile olan sözleşmesinin bitmesinin ardından, yeni sözleşme yapılmayacağı iddia edildi.

f2004.jpg
"Babasının Ferrari F2004'ünü test eden Mick Schumacher"

VETTEL: ONU MCLAREN'DA GÖRMEYİ İSTERDİM

2019 yılında Ferrari'nin SF90 F1 aracı ile Bahreyn'de Nisan ayında yapılan bir test ile takıma katılan Mick'in gelecek günlerde ayrılığını duyurması bekleniyor. Olayla ilgili herhangi bir taraftan açıklama gelmezken yakın gelecekte spordan emekli olacağını duyuran Sebastian Vettel ise Mick'i McLaren'da görmeyi çok istediğini dile getirdi.