Göbeklitepehaber.com
Ocak’ta Süt Toplamında 944 Bin Ton Seviyesi Aşıldı
GÜNDEM

Ocak’ta Süt Toplamında 944 Bin Ton Seviyesi Aşıldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Ocak ayında ticari süt işletmeleri 944 bin 926 ton inek sütü topladı. Aynı dönemde yoğurt ve ayran üretiminde de önemli artışlar kaydedildi, süt ürünleri sektöründe üretim yükselişi devam etti.

ABDÜLHAMİT DERMAN ABDÜLHAMİT DERMAN
12-03-2026 10:48 Güncellendi: 13-03-2026 11:05 1 dk okuma

TÜİK’in “Süt ve Süt Ürünleri Üretimi” Ocak ayı verilerine göre, ticari süt işletmelerince toplanan inek sütü miktarı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,4 artarak 944 bin 926 tona ulaştı.

Bir önceki ay 930 bin 898 ton olan süt toplama, Ocak ayında yüzde 1,5 artış gösterdi.

Üretim rakamlarında ise yoğurt üretimi yüzde 13,8, ayran ve kefir üretimi yüzde 6,9, içme sütü üretimi yüzde 4,1 artarken, inek peyniri üretimi yüzde 3,1 yükseldi.

Tereyağı ve sadeyağ üretimi ise yüzde 1,3 azaldı. İçme sütü üretimi bir önceki ay 139 bin 862 ton iken, Ocak ayında yüzde 12,3 artışla 157 bin 106 tona çıktı.

Bu haber Göbeklitepehaber.com tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNDEM Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.