Dünyaya ve insanlığa faydası olan ormanların önemini anlatmayı ve ormanları korumak için çözüm yolları ortaya koyma amacıyla bir proje imza atan Örencik Bakır Kaçar Okulu öğretmenleri ilk ve ortaokulda okuyan öğrencilerle birlikte fidan dikme şenliği düzenledi.

 

Okul bahçesinde “ Hayata Katkınız Olsun” adı altında düzenlenen fidan dikiminde öğrenciler 60 fidanı toprakla buluşturdu. Okulun Rehberlik Öğretmeni Tuğçe Toşur ile Sena Yıldız’ın ön ayak olduğu proje de okulun bahçesinde toplanan öğrenciler, öğretmenlerin gözetiminde, önceden hazırlanan çukurlara çam fidanlarını yerleştirdi, elleriyle toprak atıp can suyu verdi. Okul öğretmenleri dikilen her fidanı öğrencilere zimmetleyerek onlardan fidanların bakımı ve sulanmasında öğrencilere çeşitli görevler verdiler.

 

“Amacımız Öğrencilerde Farkındalık Oluşturmak”

 

Öğrencilere ağaç sevgisini aşılamak için çalıştıklarını belirten Rehberlik Öğretmeni Tuğçe Toşur, "Fidanlarımızı öğrencilerimizle birlikte diktik, can suyunu verdik. Buradaki amacımız öğrencilerimize ağacı ve doğayı sevdirmek, onlarda farkındalık oluşturmak. Emeği geçen öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum'' dedi.