Göbeklitepehaber.com
Petrolde tek gündem 'stratejik müdahale'
GÜNDEM

Petrolde tek gündem 'stratejik müdahale'

Petrol piyasalarında fiyatlamalar ABD'nin stratejik petrol rezervlerinden piyasaya yeni arz yapacağına ilişkin haber akışıyla yön buldu.

ABDÜLHAMİT DERMAN ABDÜLHAMİT DERMAN
19-10-2022 08:04 Güncellendi: 19-10-2022 10:06 1 dk okuma

Petrol, ABD stratejik rezervlerinden ek arz beklentisinin piyasadaki sıkılaşma endişelerini yatıştırmasıyla düştü.

ABD ham petrolü vadeli işlemleri 83 doları gördü. Brent petrol ise 90 dolar seviyesinde.

ABD, yakıt fiyatlarını düşürmek için stratejik rezervinden daha fazla ham petrolü serbest bırakmaya planlıyor.

Oanda Corp Kıdemli Piyasa Analisti Ed Moya, "Enerji yatırımcıları Biden yönetiminin stratejik petrol rezervlerinden daha fazla arz yaparak agresif kalmasını bekledikçe ham petrol fiyatları düştü. Ara seçimlere bir aydan kısa bir süre kala, Başkan Biden, enerji fiyatlarının doğru yönde ilerlemesini istiyor” dedi.

Ham petrol, OPEC+ üretim kesintileri önümüzdeki ay başlamadan önce sıkılığa işaret ediyor, ancak zayıf Çin talebi ve merkez bankalarından gelen agresif para politikası gibi düşüşe neden olan etkenler piyasayı etkilemeye devam ediyor.

Fiyatlar, Rusya'nın Şubat ayı sonunda Ukrayna'yı işgalinden sonra elde edilen tüm kazanımları silerek, Haziran ayının başından bu yana yaklaşık üçte bir oranında düştü. Moskova'nın petrol ticaretine yönelik AB yaptırımları Aralık ayından itibaren yürürlüğe girecek ve rafineriler arz sıkıntısı beklentisiyle depolama tankları rezerve etmeye sevk edecek.

Bu haber Göbeklitepehaber.com tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNDEM Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.