2023 yılına girmek için sayılı bir zaman kaldı. Bu çerçevede İslam aleminin aklında ramazan ayının ne zaman başlayacağına dair sorular şimdiden oluşmaya başladı.

2023 Ramazan ayının başlangıç tarihi milyonlarca Müslüman vatandaş tarafından sorulan ve araştırılan konulardan biri haline geldi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ibadetlerini yerine getirmek isteyenler Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açıklayacağı tarihi merakla bekliyorlar. İşte Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayımladığı 2023 dini günler takvimi..

2023 Ramazan ayı başlangıç tarihi

2023 RAMAZAN AYI BAŞLANGIÇ TARİHİ

Müslüman aleminin 'On bir ayın sultanı' olarak gördüğü Ramazan ayı 2023 yılında Mart ayında başlayacak.Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan 2023 dini günler takviminde Ramazan'ın başlangıç tarihinin 23 Mart Perşembe olduğu görülüyor.

23 Mart'ta başlayacak olan Ramazan ayı 20 Nisan tarihinde sona erecek. 20 Nisan gününün arefe günü olarak kabul edildiği Ramazan Bayramı başlangıç tarihi ise 21 Nisan Cuma.. 22 Nisan Cumartesi günü Ramazan Bayramı ikinci günü olarak belirlenirken 22 Nisan Pazar günü de bayramın üçüncü günü olacak.

2023 Ramazan ayı başlangıç tarihi