İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Kahramanlar-40” operasyonlarının detaylarını sosyal medya hesabı üzerinden açıkladı.

 

ŞANLIURFA’DA DEAŞ ÜYESİ YAKALANDI

 

 Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı Koordinesinde; 9 Ocak günü başlayan ve bugün tamamlanan “Kahramanlar-40” Operasyonları kapsamında toplamda 16 ilde 70 şüpheli şahsın yakalandığını açıkladı. Şanlıurfa’da ise DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyetleri içerisinde bulunan 1 şüpheli şahıs yakalandı

 

 Operasyonlarda yapılan aramalarda; çok miktarda para, Hawala dekontu, Hawala kayıtlarının tutulduğu defterler ve dijital materyaller ele geçirildi.

 

“TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLİNCEYE KADAR KARARLILIKLA DEVAM EDECEK”

 

Bakan Yerlikaya operasyonlar hakkında şu açıklamayı yaptı:

 

 Operasyonları koordine eden Başsavcılıklarımızı, operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Yılın 365 günü, 4 mevsim, 12 ay, gece gündüz demeden operasyonlar düzenliyoruz. Terörle mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla devam edecek. Ülkemizin huzuru, birlik ve beraberliği için teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacağız. Milletimizin duası, güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle mücadelemize aralıksız devam edeceğiz.