Cumhurbaşkanı’nın kente gelmesiyle birlikte hız kazanan çalışmalara daha sonra ara verilirken son günlerde tekrardan hız aşamasına başlanan çalışmaları bu kez vatandaşlar seçime bağlayarak ‘Artık halk bunu yemiyor’ diyerek tepki gösterdi.

 

Şanlıurfalı gençler Türkiye’de yetkili olan kişinin bilgisinin, bilgili olan kişinin ise yetkisinin olmadığını söyleyerek ülkede yaşanan genç işsizliğine dikkat çekildi.

 

Şanlıurfa’da yapılan çalışmaları seçim, bakanların gelişi, Cumhurbaşkanı’nın gelişine bağlayan vatandaşlar: “Seçim geliyor Şanlıurfa'da yollar yapılıyor, çiçekler ekiliyor, sokaklar süpürülüyor. Onların sadece bildiği iki makarna, 2 domates ama bundan sonra bu şekilde olmaz değişim şart oldu.” İfadelerini kullandılar.

 

“ŞANLIURFA’DA TARIMDA YANDAŞÇILARIN ELİNE GEÇSE VAY HALIMİZE”

 

Özellikle Şanlıurfalı çiftçilerin sesi olduğunu söyleyen İbrahim Bugenç: "Vatandaş pamuğu kaldırıyor para etmiyor, mısırı kaldırıyor para etmiyor bu çiftçilerimiz nereye gitsin hangi bakanın kapısında yatsın. Burada tarım da yandaşçıların eline geçerse vay halimize” diyerek tepki gösterdi.

 

“ŞANLIURFA HER YIL BİR ÖNCEKİ YILA GÖRE DAHA KÖTÜ OLUYOR”

 

Sözlerine şu şekilde devam eden Bugenç şunları kaydetti: “20 yıldır her seçim başladığında yol çalışmaları yapılıyor. Yapılan yolları tekrardan bozup millete yapıyormuşuz hissi vermek istiyorlar. Ya da bir bakan gelir, Cumhurbaşkanı gelir işte çalışmalar o zaman hız kazanır. Şanlıurfa her yıl bir önceki yıla göre daha kötü oluyor.” dedi.

 

“DEĞİŞİM ŞART OLDU”

 

Çalışmaların sadece belirli dönemlerde yapıldığını söyleyen Mesut Yıldız: "Çalışmalar seçim zamanı yağmur gibi yağıyor. Seçim bittikten sonra kuraktayız. Sadece Seçim zamanı bu çalışmalar yapılıyor, seçimden sonra ise yüzümüze bakan olmuyor. Bunun nedeni ise sadece oy kazanmaktır. İnsan bir inci gibidir kendisine o değer hissettirilmedikçe her şeyin farkına varır. Yapılan çalışmalar alaycı değil midir? Seçim geliyor Şanlıurfa'da yollar yapılıyor çiçekler ekiliyor sokaklar süpürülüyor. Onların sadece bildiği iki makarna, 2 domates ama bundan sonra bu şekilde olmaz değişim şart oldu.” diyerek sitem etti.

 

HDP MİLLETVEKİLLERİNİ CHP’DEN ADAY GÖSTERMELİ”

 

Yapılacak olan seçimlerle ilgili konuşan Yıldız: “Bana göre HDP bu sene seçime gitmemeli bütün milletvekillerine CHP'den adayı göstermeli, işte böyle olursa Şanlıurfa'da yüzde 72'lik bir oranla rakiplerini geride bırakır. Şu ana kadar hep sağcılar yönetti. hiçbir şey anlamadık bakalım bu sefer de onlar yönetsin ne olacak? Çünkü bu hükümet ordumuzla birlikte çalışmıyor devletimizle birlikte hareket etmiyorlar.” ifadelerini kullandı.

 

“TÜRKİYE’DE İŞLEYİŞLE İLGİLİ CİDDİ MANADA SIKINTILARIMIZ VAR”

 

Türkiye’de yapılan çalışmalar konusunda değerlendirme yapan Mehmet Semih Ural: "Gençler olarak AK Parti’den çok beklentimiz var. Fakat Sayın Cumhurbaşkanımızın 2 dönem çalışmalarını ayakta alkışlıyorduk. Şu an Şanlıurfa ve Türkiye dahil özetleyecek olursam; Bilgisi olanın yetkisi yok, yetkisi olanın ise bilgisi yok yani demem o ki her işin erbabı işinin başında değil bu da şu demek oluyor torpil ve adam kayırmacılardan kaynaklı bu sistemler hep döngü halinde oluyor. Örnek verecek olursam örneğin birinin mesleği doktorluk ama bakıyorsunuz Belediye Başkanı oluyor oradan da tarım hayvan bakanı oluyor. Bizim Türkiye olarak işleyişle ilgili ciddi manada sıkıntılarımız var.” dedi.

“GENÇLER OLARAK BİZE İSTİHDAM LAZIM”

 

Daha sonra sözlerine şu şekilde devam eden Ural: “Şanlıurfa'da 2 organize daha yeni açıldı emin olun oraya 300 tane Çırçır fabrikası kurulacak. En iyi arpay, buğday bizde olmasına rağmen Şanlıurfa'da bir makarna fabrikası bile açamıyoruz. Gençler olarak bize istihdam lazım, üretim lazım bunlar bize lazım. Gerçekten gidişat kötüye gidiyor artık halk bunu yemiyor. Özellikle yandaş kanalların başlıklarını görüyoruz ülke gündemi ile uzaktan yakından alakaları yok ve bu sorunları yetkili mercilere ulaştıramıyorlar.” şeklinde konuştu.