Çiftçinin en önemli meslek kuruluşu olan Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Şemsi Bayraktar’ın resmen aile çiftliğine döndü. Şemsi Bayraktar, antidemokratik seçim sisteminden dolayı 6 dönemdir rakipsiz TZOB Başkanı seçilirken, hafta sonu yapılan 28’nci genel kurulda büyük bir skandal daha ortaya çıktı.

 

ÇİFTÇİDEN SAKLANAN LİSTEYE TARIMDAN HABER ULAŞTI!

20 yıldır aralıksız TZOB Başkanlığını yapan Şemsi Bayraktar, hafta sonu yapılan genel kurulda kardeşi Akyazı Ziraat Odası Başkanı Ali Şener Bayraktar’ı da yedek listeden seçtirdi. Çiftçiden sır gibi saklanan Yönetim Kurulu yedek üye listesine Tarımdan Haber ulaşırken, Bayraktar'ın yerine kardeşini hazırladığı iddiaları gündeme geldi. 

ali şener bayraktar foto

İKİNCİ SIRA YEDEKTEKİ KARDEŞİNİ BİRİNCİ SIRA YEDEKTEN SEÇTİRDİ!

Şemsi Bayraktar, kardeşi Ali Şener Bayraktar’ı Yönetim Kurulu ikinci sıra yedeğe yazarken, birinci sıra yedeğe Gölbaşı Ziraat Odası Başkanı Sadullah Karaaslan’ı yazmıştı. Ancak seçimlerde oy kullanan 316 delegenin, Yönetim Kurulu birinci sıra yedekteki Sadullah Karaaslan’ın üzerini çizerek Ali Şener Bayraktar’ı birinci sıra yedekten seçmesi dikkat çekti. Bunun da Şemsi Bayraktar’ın önceden planladığı bir taktik olduğuna dikkat çekiliyor.

bayraktar yeni

TÜİK’İN GIDA ENFLASYONU SPİKERLİĞİNİ YAPARAK GÜNDEMDE KALIYOR!

Türkiye’de çiftçinin hiçbir sorununa çözüm üretemeyen sadece aylık TÜİK’in gıda enflasyonu spikerliği ile medyada yer bulabilen TZOB’un antidemokratik seçim sisteminden dolayı yıllardır Şemsi Bayraktar’ın insafına terk edilmesi dikkat çekiyor.

ÇİFTÇİ TARAFINDAN İSTENMEYEN ADAM İLAN EDİLMESİNE RAĞMEN GENEL KURULDA RAKİPSİZ TZOB BAŞKANLIĞINA SEÇİLEBİLİYOR!

Şemsi Bayraktar’dan dolayı TZOB’un çiftçi nezdinde hiçbir itibarı kalmazken, Bayraktar’a çiftçinin de büyük bir tepkisi bulunuyor. Şemsi Bayraktar, üyesi olduğu çiftçi tarafından istenmeyen adam ilan edilmesine rağmen antidemokratik seçim sisteminden dolayı son 20 yılda yapılan 6 genel kurulda rakipsiz bir şekilde TZOB Başkanlığına seçildi.

TZOB SEÇİMLERİNE ÇİFTÇİNİN HİÇ BİR ŞEKİLDE İRADESİ YANSIMIYOR!

TZOB seçimlerine bırakın 4 milyon üyenin iradesinin yansımasını Türkiye genelinde bulunan 750-800 odanın bile iradesi yansımıyor. 750-800 ziraat odası, seçimlerde temsil edilmezken, genel kurulda sadece 316 üst kurul delegesi oy kullanabiliyor. Mevcut seçim sistemi, Bayraktar’a muhalif olan hiçbir ismin üst kurul delegesi olarak seçilmesine izin vermiyor.

 

KARADENİZ VE SAKARYA LOBİSİNDEN DOLAYI BAYRAKTAR’A DOKUNULAMIYOR!

Bunca olumsuzluklara ve çiftçinin tepkisine rağmen Bayraktar’a Ankara siyasetinde etkin olan Karadeniz ve Sakarya lobisinden dolayı dokunulamıyor. Bayraktar, hem antidemokratik seçim sisteminden aldığı güçle hem de kendisini destekleyen lobiden dolayı TZOB’da krallığını ilan ederken, kardeşini de yönetim kurulu üyesi birinci sıra yedekten seçtirerek, çiftçinin en önemli meslek kuruluşunu Bayraktar ailesinin resmen çiftliği haline getirdi.

KENDİSİNE BİRŞEY OLURSA YERİNE KARDEŞİ GEÇECEK!

Şemsi Bayraktar’ın kardeşi Ali Şener Bayraktar’ın TZOB yönetim kurulu birinci sıra yedekten seçilmesi, farklı soruları gündeme getirirken, kendisine bir şey olması durumunda TZOB Başkanlığının yine Bayraktar ailesinde kalması yönünde bir plan olduğu kaydediliyor.