Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan ödemeler dengesi verilerine göre, Ekim 2023'te cari işlemler hesabı 186 milyon dolar fazla verdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, açıklanan son verilere ilişkin sosyal medya hesabında değerlendirmelerde bulundu.

Ekim ayındaki cari işlemler hesabına ilişkin değerlendirmede bulunan Bakan Şimşek, "Uyguladığımız politikalarla bir yandan kırılganlıkları azaltırken diğer yandan yatırım, istihdam, üretim ve ihracat odaklı sürdürülebilir büyümeyi tesis ediyoruz." dedi.

 

'EN BÜYÜK DEZAVANTAJIMIZ...'

Bu dönemde en büyük dezavantajın ihracat artışını sınırlayan ticaret ortaklarını zayıf talebi olduğunu belirten Bakan Şimşek, "Sanayi üretimindeki seyir büyük oranda bunu yansıtıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Şimşek, TÜİK'in açıklandığı ekim ayı işsizlik oranlarını da paylaşarak, "Ekim ayında işsizlik oranı son 11 yılın en düşük seviyesi olan yüzde 8,5’e geriledi. Uygulamaya koyduğumuz politikalarımızın sonuçlarını her gün alıyoruz, program hedeflerimiz bir bir gerçekleşmeye devam edecek." dedi.