Bu haberimizde size uyurken yağ yakmanıza yardımcı olan bazı harika yiyeceklerden bahsedeceğiz. Vücuttaki tüm hücresel onarım ve yenilenme faaliyetleri siz uyurken yapılır. Akşam yemeği için yiyecek seçimimiz metabolizmayı hızlandıracak, bağırsakları mutlu edecek, daha kaliteli bir uyku uyumanıza yardımcı olacak. Ayrıca, triptofan (vücuttaki serotonin seviyesini artıran, melatonin üretimine yardımcı olan bir amino asit) içeren ve melatonin daha iyi uyumamıza ve enerji dolu uyanmamıza yardımcı olan yiyeceklere sahip olmak iyi bir fikir olacaktır.

 

5e38062eae298bff2e387a2b.webp

BADEM

Günde birkaç badem metabolizmayı büyük ölçüde hızlandırabilir, iyi bir dozda E vitamini, protein ve sağlıklı yağlar sağlayabilir. Badem de bu nedenle süper gıda olarak kabul edilir.

suzme-peynir-nedir.jpg

SÜZME PEYNİR

Protein açısından zengin olan paneer ayrıca vücutta serotonin ve melatonin artışına yardımcı olan triptofan içerir ve iyi bir gece uykusu çekmenizi sağlarken metabolizmayı da geliştirir.

herkul-ciftligi-yogurt-nasil-olusur-957539.jpg

YOĞURT

Piyasada bulunan aromalı meyveli yoğurtlardan bahsetmiyoruz, onun yerine yüksek probiyotik içeriği ile karın yağlarını büyük ölçüde yakmaya yardımcı olan aromasız, sade yoğurdu tercih edin.

 

salatalik-nedir-cesitleri-ozellikleri-faydalari-nelerdir-1024x597.jpg

SALATALIK

Kalorisi düşük, su içeriği yüksek salatalık, diyet yapan herkes için doğal bir seçimdir, ancak salatalık ve maydanozdan meyve suyu yapmak vücudu toksinlerden arındırabilir, metabolizmayı hızlandırabilir ve uyurken yanmaya yardımcı olabilir.

org-kabuklu-ceviz-kg847.jpg

CEVİZ

Badem gibi ceviz de sağlıklı yağlar, proteinler açısından zengindir ve metabolizmayı büyük ölçüde hızlandırır. Bir avuç kuruyemiş (ceviz, badem) yemek gün boyunca yağ yakmanıza yardımcı olacaktır.

org-keten-tohumu-500gr954.jpg

KETEN TOHUMU

Omega-3 yağ asitleri ile birlikte çok ihtiyaç duyduğunuz lifi almanızı sağlayan keten tohumu, yağ yakmanın ucuz bir yoludur. Keten tohumu ayrıca serotonin üretimini tetikleyerek gece boyunca daha iyi uyumanıza yardımcı olur.

shutterstock-427442281-16-9-1560835892.jpg

BROKOLİ

Göbek yağlarınızı yakmak istiyorsanız yeşil, sarı ve turuncu renkli sebzeleri tercih edin, bu nedenle brokoliyi yüksek kalsiyum ve düşük kalori içeriği nedeniyle öneriyoruz.

9373e32162b80fbfa4a24962647d914e-840.jpg

ILIK SÜT

Bir bardak ılık süt içme fikri size iyi geliyor mu? Olması gerekiyor! Çünkü içerdiği triptofan ile iyi uykuyu teşvik eder, kalsiyum ve D vitamini seviyeleri ile yağ yakımına yardımcı olur.

peynir-mayasioencikan.webp

PEYNİR

Beyaz peynir, mozzarella peyniri, az yağlı ve besin değeri yüksek, gün boyu yağ yakmaya yardımcı olan bazı peynir çeşitleridir.