Dünyada en popüler uygulamalarda olan ve herkes tarafından kullanılan WhatsApp haftalar öncesinde yeni özellik için açıklama gelmişti. WhatsApp tarafından yapılan açıklama bütün kullanıcılar için heyecan uyandırıcı oldu. Artık yeni özellik WhatsApp'ta kullanılmaya başlanacak.

En son mavi tik gibi özellikler ve bu özelliklerin kişilere özel kapatılması güncellenmişti. Bunun ardından ise şimdi çevrimiçi olduğu halde bunun görülmemesini sağlayan bir özellik geliyor. Gelen son özelliği kullanıcılar yıllardır araştırıyordu.

Yeni gelen özellik sayesinde artık WhatsApp'ta kullanıcılar çevrimiçi olma özelliklerini kapattıklarında isimlerinin altında çevrimiçi yazısı görünmeyecek.

ÖZELLİK SADECE BETA SÜRÜMÜNDE

Çevrimiçi özelliğini kapatma güncellemesi uygulamanın Beta sürümüne geldi. Beta sürümünde fotoğrafta göründüğü gibi çevrimiçi özelliğini kapatma şansınız var. 

wp

Çevrimiçi özelliğini tamamen kapatmanın yanı sıra sadece kişi veya kişileri seçerek onlara da kapatabilirsiniz.

ÇEVRİMİÇİ OLMA ÖZELLİĞİ KAPATMA 

Bu özellik kısaca hayalet mod olarak adlandırılmakta. Hayalet modu aktive etmek için WhatsApp ayarlar kısmına girmeniz gerekmekte. Sonrasında ise hesap bölümü sonrasında gizlilik ve son görülmeye kısımlarını geçerek çevrimiçi kısmına girmeniz gerekir.

-Ayarlar

-Hesap

-Gizlilik

-Son görülme ve çevrimiçi

Şu an için yalnızca Beta sürümünde olan bu özellik yeni güncellemeler sonrasında tüm WhatsApp kullanıcılarının hizmetine sunulacak