Evinizde internet sorunu yaşıyorsanız bu yöntemlerle hemen halledin. Modemden kaynaklı yaşanan internet kesintilerine son! Modemden uzaklaştıkça internet kopuyorsa ve evin çoğu yerinde internet çekmiyorsa mutlaka bunları yapın. Bu yöntemlerle evinizde Wifi sinyali tam olacak!

İNTER BAĞLANTISI NEDEN KOPAR?

Önemli bir online iş toplantısında ya da online sunumlarda internet bağlantısında sorunlar yaşıyorsak ilk olarak sakin olmalıyız. Genelde herkes ilk bilgisayara bakar ancak sorun başka yerdedir. Operatör de internet sinyalini iletmiyor olabilir. Ayrıca fiber gibi teknolojiler aracılığıyla süper hızlı bir bağlantıya sahip olabiliriz. Ancak modem uygun olmayan bir yere yerleştirilirse alt yapının iyi olmasının hiçbir yararı olmayacaktır. Aynı zamanda evin duvarları bile internet hızını etkiler.

k55454-23.jpg

SİNYAL GÜÇLENDİRİCİ KULLANIN

Yukarıdaki durumlardan bir tanesini bile yaşıyorsanız bu yöntemle ile çözebilirsiniz. Güçlü ve istikrarlı bir internete sahip olmak istiyorsanız sinyal güçlendirici kullanabilirsiniz.

SİNYAL GÜÇLENDİRİCİ NASIL KULLANILMALI?

  1. Eğer bağlantınızın güçlü olmasını isteyip sinyal güçlendirici aldıysanız şu şekilde kullanın;
  2. İlk ipucu güçlendici cihazın konumlandırma yüksekliği ile ilgilidir. Yerden en az 1 metre yüksekliğe yani yüksek masalara veya mobilyaların üzerine güçlendirici cihazı yerleştirmeliyiz.
  3. Daha da iyisi, insan boyunun üzerinde ortalama 2 metre yükseklikte konumlandırmaktır. Bir diğer önemli konu da güçlendiriciyi koyacağınız yerdir. Her bir dairenin bir kat planı var.
  4. Ayrıca bazı odalarda diğerlerinden çok internete ihtiyaç duyulabilir. Bu nedenle, merkezi olan veya en azından tüm odalardan mümkün olan en fazla görünürlüğe sahip olan bir yeri tercih etmemiz gerektiğini bilmeliyiz.
  5. Tüm odaları birbirine bağlayan bir koridorla donatılmış evler ve daireler, kazanan konumlandırmanın mükemmel bir örneğidir.
  6. Ayrıca bu sinyalin bir lazer ışığı gibi evin içine yayılacağını bilmelisiniz. Bu konu modem için de geçerlidir. Yani bundan sonraki adımları modeminiz için de uygulayabilirsiniz.

k545454-58.jpg

BU YÖNTEMLERLE İNTERNET BAĞLANTISIN TAM KAPASİTE OLACAK

  • Modemi ya da sinyal güçlendiriciyi aynalarla ve camlarla dolu bir alana koymamalısınız. Çünkü sinyal kırılabilir. Özellikle aynalar wifi sinyalinde kesintiye neden olur.
  • Ayrıca doğalgaz boruları, akvaryum, büyük metaller ve benzeri objeler de sinyalin kesilmesine sebep olabilir. Modeminiz bunların çok yakınında olmamalı.
  • Evin içinde çok fazla çalışır durumda bluetooth cihaz ya da mikrodalga cihaz gibi parazit yayan cihazlar varsa bunları mümkün olduğu kadar azaltmalısınız. Çünkü bunlar da sinyallerde karışıklığa neden olacaktır.
  • Son olarak en az haftada 1 kez modeminizin ve sinyal güçlendiricinizin fişini çekip 10 dakika sonra takmanız cihazın sıfırdan sinyal alıp göndermesini sağlayacağından internet hızını da arttıracaktır.