Cildiniz için mükemmel parıltıyı elde etmek için çok fazla özen ve dikkat harcamanız gerekir. Bununla birlikte, yağlı bir cilt tipine sahipseniz, o ışıltıyı elde etmek için biraz fazla çana göstermeniz gerekecek. Yağlı cilt, akne, sivilce, beyaz nokta ve siyah nokta gibi ciltle ilgili çeşitli sorunları geliştirmeye daha yatkındır.

1-009.jpg

SİYAH NOKTALARDAN HIZLICA KURTULUN!

Siyah noktalar oldukça can sıkıcı olabiliyor. Pek çok insan, inatçı siyah noktalardan kurtulmak için kuaför ve güzellik ürünlerine büyük miktarda para harcıyor. Ancak evde sadece birkaç ipucu ve püf noktası onlardan kurtulmanıza yardımcı olabilir. Evet, doğru okudunuz. Ciltteki açık gözenekler kir ile temas ettiğinde, sonunda siyah nokta oluşumuna yol açan kir parçacıklarının birikmesine neden olur. Burun, yanaklar ve hatta çene . Birkaç temel mutfak malzemesi kullanarak yüzünüzü nazikçe ovmak, siyah nokta sorunlarıyla mücadelede bir adım öne geçmenize yardımcı olabilir.

SİYAH NOKTALARI YOK ETMEK İÇİN HAFTADA İKİ KEZ KULLANABİLECEĞİNİZ DOĞAL YÖNTEM

İhtiyacın olan malzemeler:

1 muz (püre haline getirilmiş)
2 yemek kaşığı yulaf (ezilmiş)
1 yemek kaşığı bal

2-009.jpg

NASIL YAPILIR?

Başlamak için, bir kase alın ve kaseye ezilmiş yulaf ekleyin. Daha sonra ezilmiş muzla birlikte bal ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırın ve ardından bu karışımı yüzünüze uygulayın.

Dairesel bir hareketle ovalayın ve ardından 5-7 dakika bekletin. Bu işlem yapıldıktan sonra, ılık su kullanarak yıkayın ve açık gözenekleri kapatmak için cilde hafif bir nemlendirici uygulayın.

Yulaf ölü cilt hücrelerinin pul pul dökülmesine yardımcı olur ve ayrıca kiri gidermeye yardımcı olur. Bunun dışında yulaf, ciltteki fazla yağı emme ve çıkarma özelliğine sahiptir. Bal, nemlendirici bir ajan görevi görür ve ayrıca antibakteriyel ve anti-mikrobiyal özelliklere sahiptir, oysa muz ciltte kaybolan nemi korumaya yardımcı olur. Muz ve yulaf, yağlı cilt tipi için mükemmel olan peeling gücünü iki katına çıkarır.

Bu yüzden, bir dahaki sefere şımartıcı ve pürüzsüz bir güzelliğe sahip olmayı planladığınızda, bu ev yapımı peelingi güzellik rejiminizin bir parçası yapın ve siyah noktalara veda edin.

ÖNEMLİ NOT: Tavsiye içeren bu içerik yalnızca genel bilgi sağlar. Hiçbir şekilde nitelikli tıbbi görüşün yerini tutmaz. Daha fazla bilgi için her zaman bir uzmana veya kendi doktorunuza danışın.