Göbeklitepehaber.com
1 kişinin öldüğü 11 kişinin yaralandığı kan davası tatlıya bağlandı
ŞANLIURFA HABERLERİ

1 kişinin öldüğü 11 kişinin yaralandığı kan davası tatlıya bağlandı

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde "kan davalı" aileler, il protokolü ve kanaat önderlerinin araya girmesiyle barıştırıldı.

HALİL DEMİR HALİL DEMİR
18-01-2023 15:58 Güncellendi: 18-01-2023 15:59 1 dk okuma

İlçedeki bir düğün salonunda düzenlenen barış töreninde, Kayabaşı ve Korukçu köylerinde yaşayan Türk, Orak, Gök aileleri ile Erkek ve Yanık aileleri arasında 9 Aralık 2021'de yaşanan silahlı kavgada, bir kişinin ölümü ve 11 kişinin yaralanması ile başlayan kan davası, il protokolü ve kanaat önderlerinin girişimi sonucu sona erdirildi. Okunan Kur'an-ı Kerim ve duaların ardından aileler yemin ederek barıştı.

Törende konuşan Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, çok hayırlı bir nedenden dolayı bir araya geldiklerini belirtti. Dünyada en güzel sulhun huzur içerisinde yaşamak olduğunu ifade eden Su, "Bizler insan olarak hatalar yapabiliriz, önemli olan hatalarımızdan ve yanlışlarımızdan dönebilmektir, affedici olmalıyız, kardeş olmalıyız. Rabbimiz bize takvada ve iyilikte yarışmayı emrediyor, kötülükte yardımlaşmayı yasaklamıştır. Bundan dolayı bizler iyilik ve takva için burada bir araya geldik. Kan davalı aileler barıştıkları için bu güzel günde bir araya gelerek bu hayra ortak olduk" dedi.

Bismil Kanaat Önderleri Derneği Başkanı Hasan Vural da, şiddetin, çatışmanın ve kavganın olmamasının en büyük arzuları olduğunu belirterek, "Sevginin olduğu yerde kesinlikle kötülük olmaz ama maalesef bizler bazen öfkemize yenik düşerek bu tür istemediğimiz olaylara sebebiyet verebiliyoruz. Bu gibi durumlarda bizim barış heyeti hemen devreye girerek, taraflarla sürekli görüşmeler yaparak olayın daha da büyümemesi için tarafları ikna etmeye gayret gösteriyor. Böylelikle olaylar daha da büyümeden barışla sonuçlandı, bunu da Allah rızası için yapıyoruz" ifadelerinde bulundu.

Programa, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker, İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu, il ve ilçe protokolü, kanaat önderleri ve aileler katıldı.

Bu haber Göbeklitepehaber.com tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

ŞANLIURFA HABERLERİ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.