X

Sosyal yardım projeleri kapsamında insanlar aile destek ödemelerini merakla araştırıyor. Peki aile destek ödemeleri ne zaman yatıyor? Aile destek ödemesi ne kadar? Aile destek ödemesi başvuru detayları nelerdir? Aile destek ödemesi ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

AİLE DESTEK ÖDEMESİ

Aile destek ödemesi detayları açıklandıktan sonra 4 milyon ailenin projeye başvuru yaptığı öğrenildi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yanık'ın açıklamalarına göre 1.6 milyon eve sosyal yardım desteği sağlanıyor. İlk aşamada 831 bin ailenin başvurusu onaylanarak 427.9 milyon TL ödeme yapıldı, ikinci aşamada başvuru yapan vatandaşların 1.6 milyon TL olarak belirlenen ödemeleri ise süreç tamamlandıktan sonra yapılacak. Aile destek ödemeleri kapsamında 2022 Haziran ayı ve 2023 Mayıs ayı dönemleri için en fazla 12 aylık süre göz önünde tutularak ev içinde yaşayan kişi başı gelir tutarına göre 4 farklı gelir hesaplaması yapılarak aile destek ödemeleri hak kazanan ailelere yapılacak.

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE KADAR

Aile destek ödemeleri kapsamında hak kazanan vatandaşların ödemeleri 12 ay boyunca düzenli olarak yapılacak. Bakan Yanık'ın yaptığı açıklamalara göre ev içinde bulunan kişilere düşen aylık gelirin asgari ücretin üçte biri olması durumunda yani 1.833 TL 45 kuruş olarak belirlenmesi durumunda eve 450 TL, 500 TL, 550 TL ya da 600 TL aile destek ödemesi yapılacak. Senelik olarak yapılacak destek 5 bin 400 TL ve 7 bin 200 TL arasında değişkenlik gösterecek.

Aile Destek Ödemeleri Tutarları ve Başvuru Şartları

AİLE DESTEK ÖDEMESİ NE ZAMAN YATIYOR

İlk aşamada başvuru yapan ve hak kazanan ailelerden 831 bin eve 427.9 milyon TL destek ödemesi yapıldı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan aile destek ödemelerinin ilk aşaması 29 Temmuz 2022 tarihinde tamamlandı. Aile destek ödemesi detaylarının açıklanmasının ardından projeye 4 milyon aile başvuru yaptı. 1.6 milyon aile ise aile destek ödemesi almaya hak kazandı. Aile destek ödemesi kapsamında bir evde kişi başına düşen gelir asgari ücretin üçte biri tutarında olması durumunda, SSK, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur üzerinden emekli olan ve dul ve yetimler destekten faydalanabilecek.

AİLE DESTEK ÖDEMESİ BAŞVURU ŞARTLARI

Aile destek ödemesine başvuru yapabilmek için başvuru yapacak kişinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, mavi karta sahip olmaması, yerleşim yerinin yurt dışında olmaması, 18 yaşını geçmiş vatandaş olması, evde memur, noter ya da muhtar olarak görev yapan bir kişi olmaması, yurt dışı çalışanı, yurt dışı borcu olan vatandaşın olmaması gerekmektedir. Aile destek ödemesi başvuruları e-Devlet üzerinden kimlik numarası ve şifre ile giriş yaparak yapılabilecektir. Aynı zamanda ikametin bulunduğu adrese bağlı olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına da şahsen giderek başvuru yapılabilecek.