Kiralara yapılan zamlar dikkat çekerken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kira yardımı ödemeleri ile vatandaşların yardımına koşuyor. 5543 sayılı İskan kanunu kapsamında kirasını ödemekte zorlanan vatandaşlar kira ödemesinden yararlanabilmektedir. İşte kira yardımları hakkında merak edilen tüm detaylar…

AİLE DESTEK PAKETİ AÇIKLANDI


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeni yılda da ödemelerine devam ediyor. 5543 sayılı İskan kanunu kapsamında kirasını ödemekte zorlanan vatandaşlara kira desteği verilecek. Ödemeler için 1500 TL limit belirlenirken başvuru yapan kişinin ikamet ettiği bölge kapsamında da farklı ödemeler yapılabilir. Ödemelerden yararlanmak için vatandaşların başvuru yapması gerekiyor. E-devlet sistemi üzerinden başvuru yapılabildiği gibi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerinden de başvuru yapabilirsiniz. Ödemeler ise PTT şubeleri üzerinden ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılıyor.

konut-kredisi.jpg

12 AY BOYUNCA ÖDEME YAPILACAK


2022 Kasım ayında başlayan ödemeler 12 ay boyunca devam ediyor. Ödemelerden yararlanmak için kişilerin belirli şartları taşıması gerekmektedir. Başvurunun onaylanması durumunda ise ödemeler 15 gün içerisinde banka hesabına yatırılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde yapılan ödemeler "Türkiye Aile Destek Paketi" projesi kapsamında yer almaktadır.

AİLE DESTEK PAKETİ NEDİR?


Ev sahibi olmayan ve kirasını ödemekte zorlanan kişiler ödemelerden yararlanabiliyor. Aile Destek Paketi kapsamında farklı ödemelerde yer almaktadır. İhtiyaç sahibi aileler için elektrik, doğalgaz, çocuk ve kira ödemeleri gibi farklı başlıklar altında ödeme yapılıyor. Ödemeler için ailelerin belirli şartları sağlıyor olması gerekmektedir. Yapılan başvurular bakanlık tarafından incelenirken başvurusu onaylanan kişiler ise PTT üzerinden 15 gün içerisinde ödeme alıyor. Hem kira desteği hem de diğer yardımlar için başvuru yapacak olan kişiler e-devlet sistemi üzerinden ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden başvuru yapabilir. Zor durumda kalan vatandaşların sıkıntılı durumlarını gidermek için bakanlık tarafından yapılan ödemeler de ailelere derin bir nefes aldırıyor.

kira-yardimi.jpg


AİLE DESTEK PAKETİ İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI?


Ödemeler bakanlık tarafından belirlenen belirli şartlar kapsamında yapılmaktadır. Bu kapsamda kişilerden istenen şartlar şu şekildedir:

  • Ailenin ekonomik durumu,
  • Hanedeki kişi sayısı
  • Hanedeki gelir durumu gibi farklı başvuru şartları isteniyor.

Belirlenen başvuru şartları kapsamında yer alan kişiler başvuru yapması durumunda 15 gün içerisinde PTT üzerinden ödeme alabilmektedir. Bunun yanı sıra ödemeler banka aracılığıyla da vatandaşlara ulaştırılıyor. Yapılan başvurular kapsamında ihtiyaç sahibi ailelerin sıkıntılı süreçten kurtulması amaçlanıyor. Son yıllarda yaşanan enflasyon vatandaşları ciddi oranda etkilerken bakanlık tarafından atılan adımlar da vatandaşların yüzünü güldürüyor. Türkiye Aile Destek paketi kapsamında farklı kalemlerde ödeme yapılmaktadır. Vatandaşlar ihtiyaç duyduğu ödeme için e-devlet sistemi ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden başvuru yapabiliyor.