Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep'te, 662 bin 502 öğrenci dersbaşı yaptı.

 

6 Şubat'ta merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerden etkilenen Gaziantep'teki okullarda tadilat ve onarım çalışmalarının tamamlanmasının ardından öğrenciler için ders zili çaldı.

 

Gaziantep Lisesi'nde öğrenciler, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sınıflara alındı.

 

Yaklaşık 900 öğrencisi bulunan lisede öğrencilerin büyük bölümünün okula geldiği gözlendi.

 

Kentte yarıyıl tatilinin ardından 6 Şubat'ta başlaması planlanan eğitim öğretim, depremler nedeniyle ertelenmişti.

 

Nurdağı ve İslahiye'de öğrenciler konteyner ve çadır sınıflarda derse başladı

 

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıma neden olduğu Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde öğrenciler çadır ve konteynerlerden oluşturulan sınıflarda derse başladı.

 

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde, TSK tarafından kurulan 6 çadırda öğrenciler dersbaşı yaptı.

 

Anaokulu, ilkokul ve ortaokulun bulunduğu çadırlarda, öğrenciler, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sınıflara girdi.

 

Mehmetçik Okulu Müdürü Yunus Emre Atmaca, Mehmetçiğin 10 gün önce çadırları kurduğunu söyledi.

 

Çadırları ve konteynerleri dolaşarak öğrencileri ve ailelerini okulun açılacağı yönünde bilgilendirdiklerini anlatan Atmaca, şunları kaydetti:

 

"Şu anda 65 öğrencimiz var. Okullardan bütün ihtiyaçlarımızı karşıladık. Tahtası, masası, sırası, bilgisayarı, yazıcısı tamamen donanımlı bir sınıf haline getirdik. Yavaş yavaş öğrencilerimizi toplamaya çalışıyoruz. İnşallah bu şekilde normale döneceğiz."

 

Öğretmen İnci Ağsakallı ise Erzurum'da bir köy okulu öğretmeni olduğunu ve deprem bölgesine gönüllü olarak geldiğini belirterek, "Öğrencilerimizi çok özledik. Okul aslında 4 duvarı olan yer değil, okul her yerdir. Öğrencilerimizle bulaşacağım için çok mutluyum." dedi.

 

Öğrenci Harun Ulaş Aslan da okulu özlediğini ifade ederek, arkadaşlarıyla buluştuğu için çok mutlu olduğunu söyledi.

 

Konteynerlerde de ders başladı

 

İlçedeki konteynerlerde de dersbaşı yapıldı. Şehit Gökhan Özdemir İlkokulu'nda gönüllü olarak görev yapan sınıf öğretmeni Gamze Yıldırım, okulun açıldığını ve öğrencileriyle buluşmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

 

Kendisinin de bir depremzede olduğunu anlatan Yıldırım, "Burada olmak benim için de çok iyi. Öğrencilerimle olmak bana iyi geldi. Öğrencilerimize de bu süreç iyi gelecek. Bir nebze olsun normalleşmeye hepimizin ihtiyacı var." diye konuştu.

 

Öğrencilerden Kerim Bekler ise depremde iki arkadaşını ve bazı öğretmenlerini kaybettiği için üzgün olduğunu belirterek, arkadaşlarına kavuştuğu için mutlu olduğunu söyledi.

 

İslahiye ilçesinde de öğrenciler çadır ve konteynerlerden oluşturulan sınıflarda derse başladı.

 

Adana'da ders zili çaldı

 

Eğitim öğretimin başlaması dolayısıyla Cengiz Topel İlkokulu'nda tören düzenlendi.

 

Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çelik, törende yaptığı konuşmada, öğretmen ve öğrencilere geçmiş olsun dileğinde bulunarak, "Sizleri çok özledik. Hepimize çok geçmiş olsun. Öğretmenleriniz sabırsızlıkla sizleri bekliyordu, bugüne kavuştular. İstiklal Marşı'nı bugün gür bir sesle birlikte okuyacağız. Mahalledeki herkesi uyandırın. Herkese iyi dersler diliyorum." dedi.

 

Daha sonra öğrenciler, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sınıflara alındı.

 

Sıralarına ve arkadaşlarına kavuşmanın sevincini yaşayan bazı öğrenciler, öğretmenlerine depremde yaşadıklarını anlattı.

 

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Sert ve bazı veliler de eğitim öğretim açılışına katıldı.

 

Kentte yarıyıl tatilinin ardından 6 Şubat'ta başlaması planlanan eğitim öğretim, depremler nedeniyle ertelenmişti.

 

Depremden etkilenen Osmaniye'de öğrenciler için ders zili çaldı

 

Eğitim öğretimin başlaması dolayısıyla Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz ve kent protokolü, Dede Korkut İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti.

 

Burada yeniden eğitime başlayan öğrencilerle sohbet eden Yılmaz, deprem dolayısıyla öğretmen ve öğrencilere geçmiş olsun dileğinde bulundu.

 

Vali Yılmaz, gazetecilere, Kahramanmaraş merkezli depremlerden Osmaniye'nin ciddi anlamda etkilendiğini söyledi.

 

Kentte can kayıplarının, yıkılan ve ağır hasarlı binaların olduğunu dile getiren Yılmaz, şöyle devam etti:

 

"İlk andan itibaren çadır kentlerimizi kurduk. Şu anda konteyner kentlerimizi oluşturuyoruz, oraya depremzede vatandaşlarımızı yerleştiriyoruz. Osmaniye'mizin depremin ağır hasarını en hafif şekilde atlatacağı şekilde mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu yaraları birlikte saracağız ve daha güzel bir Osmaniye oluşturacağız. Çocuklarımız ve öğretmenlerimiz bugün okulda olmaktan mutlu. Biz eğitimin asla ertelenemeyeceğini çok iyi biliyoruz. Eğitim ve öğretimi en iyi şekilde sürdürme gayreti içerisinde çalışmalarımız devam edecek."

 

Vali Yılmaz ve beraberindekiler daha sonra okuldaki öğretmenlerle bir araya geldi. Burada depremde hayatını kaybedenler için dua edildi.

 

Bu zor dönemde öğretmenlerin büyük gayret göstereceğine inandığını vurgulayan Yılmaz, "Biz sizin yanınızda olacağız. Yaşanan sıkıntıları gidermek için var gücümüzle çalışıyoruz. Öğretmenlerimizden sınava girecek öğrencilerle özel olarak ilgilenmelerini rica ediyorum. Çocuklarımızdaki deprem etkisini en aza indirmek için mücadele vermeliyiz. Sizlerin bunu başaracağına inanıyorum." diye konuştu.

 

Ardından, Vali Yılmaz, protokol üyeleri ve öğrenciler, okulun bahçesinde kırmızı beyaz renkli balonları gökyüzüne bıraktı.

 

Kentte yarıyıl tatilinin ardından 6 Şubat'ta başlaması planlanan eğitim öğretim, depremler nedeniyle ertelenmişti.