OCAK AYININ TAŞI GARNET - KORUMA

Granat kristal taşının adı, anlamını latince nar anlamına gelen 'grantum' kelimesinden almaktadır. Yoğun renk meyveninkine benzer. Taş maneviyatla ilişkilidir ve yaratıcı enerjiyi ortaya çıkarmaya yardımcı olabilir. Aynı zamanda bolluk ve refah ilham veren şükran ve hizmeti temsil eder. Ocak ayında doğan insanlar genellikle yaratıcı, minnettar ve yardımseverdir.

ŞUBAT AYININ TAŞI AMETİST - BİLGELİK

Yıllar boyunca birçok kültür ametisti barış, denge ve cesaret duygularıyla ilişkilendirdi. Ayrıca gizli yaratıcılığı ateşlediği söylenir. Sadece kraliyet ailesinin güzel mor taşı takmasına izin verilen bir zaman vardı. Ametist adı, eski Yunanca ayık anlamına gelen 'ametystos' kelimesinden gelir. Şubat ayında doğan insanlar genellikle uyumlu, cesur ve hayal gücü kuvvetlidir.

MART AYININ TAŞI AKUAMARİN - HUZUR

Akuamarin adını Latince "deniz suyu" anlamına gelen "aqua marinus" kelimesinden alır ve berrak uçuk mavi rengine atıfta bulunur. Berrak suların saflığını ve rahatlamasını temsil ettiği söylenir. Akuamarin ayrıca sevgi, sağlık, umut ve gençlik nitelikleriyle de ilişkilendirilir. Mart ayında doğan insanlar genellikle sevgi dolu, umutlu ve gençtir.

NİSAN AYININ TAŞI ELMAS - GÜÇ

Tüm doğum taşlarından elmaslar, tanıtım gerektirmeyenlerdir. Nişan taşı olarak iyi bilinmesine rağmen, çoğu insanın bildiğinden daha fazla tarihi ve anlamı vardır. Saflığın, sevginin ve masumiyetin sembolü olarak bilinir ve ayrıca kişisel karakteri ve kendinize ve başkalarına bağlılığı güçlendirdiği söylenir. Nisan ayında doğan insanlar genellikle erdemli, özverili, kararlıdır.

tas.jpg

MAYIS AYININ TAŞI ZÜMRÜT - UMUT

Canlı yeşil renkleriyle zümrütlerin, umut ve yenilenme ile birlikte sadakati ve başarıyı temsil ettiği söylenir. Sevgiyle titreştikleri ve kalbi açtıkları söylenir. Eski Mısır'da Zümrüt, sonsuz yaşamın sembolü olarak kabul edildi. Sabrın sembolüdür, birlik, şefkat ve koşulsuz sevgiyi bir araya getirdiğini söyledi. Mayıs ayında doğan insanlar genellikle sabırlı, sadık ve yenilikçidir.

HAZİRAN AYININ TAŞI ALEXANDRİTE - AŞK

Alexandrite oldukça modern bir doğum taşıdır. Efsaneye göre adını Rus Çarı II. Aleksandr'dan almıştır. Doğum taşının yaratıcılık ve öğrenme gibi niteliklerle ilişkili olduğu bilinmektedir. Haziran ayında doğan insanlar genellikle yaratıcı, düşünceli ve beceriklidir.

TEMMUZ AYININ TAŞI YAKUT - CANLILIK

Tarih boyunca yakutların koruyucu bir taş olduğuna, kötülüklerden koruduğuna ve takanlara şans verdiğine inanılıyordu. Aşk, sağlık ve bilgelik ile ilişkilendirilen Ruby ismi, Latince kırmızı anlamına gelen “rubeus” kelimesinden gelir. Eski zamanlarda insanlar taşın enerjiyi ve farkındalığı artırdığına, cesareti artırdığına ve zenginlik, aşk ve savaşta başarı getirdiğine inanıyordu. Temmuz ayında doğan insanlar genellikle cesur, başarılı ve hayat doludur.

AĞUSTOS AYININ TAŞI - GÜZELLİK

Peridot burç taşı adını, altın anlamına gelen Fransızca peritot kelimesinden almıştır, çünkü taş bazen daha altın benzeri bir renge sahip olabilir. Mısırlıların taşı "güneşin mücevheri" olarak adlandırdıkları söylenir. Peridot, güç ve etki ile ilişkilidir. Ağustos ayında doğan insanlar genellikle etkileyici, ikna edici ve kendinden emindir.

burc-taslari.jpg

EYLÜL AYININ TAŞI SAFİR - GERÇEK

Yunanca safir kelimesi mavi anlamına gelir ve bu taş adını buradan alır. Yıllar boyunca taş, dürüstlük, güven, sadakat ve saflık duygularıyla ilişkilendirildi ve aynı zamanda zarardan korunma ile de ilişkilendirildi. Eylül ayında doğan insanlar genellikle dürüst, güvenilir ve sakindir.

EKİM AYININ TAŞI PEMBE TURMALİN - ŞİFA

Turmalin adı, "yeryüzünden küçük bir şey" anlamına gelen eski bir Sinhalese kelimesinden 'turamali' gelir. Yıkıcı davranışları serbest bırakma, kendini geliştirme, şefkat, kendini sevme ve neşe nitelikleri ile ilişkilidir. Ekim ayında doğan insanlar genellikle nazik, ruhani ve mutludur.

KASIM AYININ TAŞI SİTRİN - NEŞE

Sitrin taşı adını limondan ilham alan tonlarından dolayı ağaç kavunu meyvesinden alır. Antik çağda insanlar sitrin değerli taşlarının öfkeyi yatıştırabileceğine, öfkeyi yatıştırabileceğine ve arzuları gerçeğe dönüştürebileceğine inanıyordu. Kasım ayında doğan insanlar genellikle neşeli, rahat ve ısrarcıdır.

ARALIK AYININ TAŞI TUKUAZ - DOSTLUK

İyi şanslar, başarı ve iyileştirici özelliklerle ilişkilidir. Tarih boyunca birçok Kızılderili kültürü, turkuazın ruhlar dünyası ile bir bağlantıyı sembolize ettiğine ve duygusal barış ve istikrar getirebileceğine inandı. Aralık ayında doğan insanlar genellikle barışçıl, tutarlı ve misafirperverdir.