Herkes tarafından heyecanla beklenen Green Card’a başvuru tarihinin netlik kazanmasının ardından Amerika’ya giderek orada yeni bir hayat kurmak isteyenler Green Card başvurusu yapmak için başvuru tarihini ve detaylarını merakla araştırıyor.

Her yıl rekor sayıda başvuru yapılan Green CArd yani Yeşil Kart, almaya hak kazanan kişilere Amerika Birleşik Devletleri’nde süresiz yaşama ve çalışma imkanı sunuluyor.

Green Card

GREEN CARD BAŞVURU TARİHİ!

Amerika Birleşik Devletleri Freetown Büyükelçiliği, DV2024 Green Card çekilişi için alınacak olan başvuruların 5 Ekim-8 Kasım 2022 tarihleri arasında alınacağını açıkladı.

Green Card

GREEN CARD BAŞVURULARI NEREDEN YAPILACAK?

Green Card başvuruları, yalnızca http://dvprogram.state.gov adlı web sitesi üzerinden alınıyor.

Green Card

GREEN CARD NEDİR, NE İŞE YARAR?

Green Card veya resmi adıyla Daimi İkametgah Kartı, Birleşik Devletler Göçmenlik ve Vatandaşlık asası uyarınca Amerika Birleşik Devletleri'nde kalıcı olarak ikamet etme ve çalışma hakkını kazanan ve bu hakkın verildiğine delil olması için verilen belgedir. Yeşil Kartı olan kişiler, yasal olarak Daimi İkamet etme hakkına sahiptir. Yeşil Kart sahibi olan kişiler, ABD’de en az 5 yıl gibi bir sürede ikamet ettikleri ve ahlaki yönden iyi bir karaktere sahip olmalarıyla birlikte bunları ispat etmeleri durumunda ABD vatandaşlığına başvuru yapabilme hakkına sahip olmaktadırlar. 18 yaşından küçük olan kişilere ise en az bir ABD vatandaşı ebeveyne sahip olmak şartıyla vatandaşlık verilmektedir.

Green Card

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki mutlu ve özgür yaşama bununla beraber alım gücü yüksek bir hayata sahip olmak isteyenler için Green Card bulunulmaz bir nimettir. Green Card’a her yıl bir önceki seneden daha fazla kişi başvuru yapmaktadır.