Okulların resmi olarak açılmasıyla birlikte giderler de her geçen gün artmaya başladı. Bu noktada devlet, aileleri desteklemek için bir çözüm önerdi. Durumu olmayan ve öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamayan ailelere 1611 TL para verilecek. Para ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri için geçerlidir.

ÖDEME AİLE BAKANLIĞI TARAFINDAN YAPILIYOR

Yardım başvurusunda bulunanların, ödemenin yapılıp yapılmadığını kontrol etmeleri gerekmektedir. Ödemeler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılır. Ailelerin yükünü hafifletmek için maddi destek sunulmaktadır.

1611 TL DEVLET DESTEĞİNE NASIL BAŞVURULUR?

Derya Yanık, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın yardım yapacağını duyurdu ve para yatırma işleminin başladığını duyurdu. Bu yardımı almak isteyen kişilerin e-devlet üzerinden önceden başvurmaları gerekmektedir. Öncelikle e-devlet şifreniz ile sisteme giriş yapmalısınız. Daha sonra yönlendirme için bakanlığın sayfasına gitmeniz gerekiyor. Karşınıza çıkan seçeneklerden sosyal ve ekonomik destek ön başvuru bölümüne tıklayarak devam ediniz. Sağ üst köşede görünen yeni başrol bölümüne tıklayarak devam ediniz. Karşınıza çıkan kayıt formunu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurun ve forma onay verin.

ÖDEME PTT İLE YAPILACAK

Adaylara ödemelerin PTT üzerinden yapılacağı bilgisi verildi. Bu proje kapsamında özellikle ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri için 1.611 Türk Lirası hak edenlerin hesabına yatırılacak. Başvurunuzu yaptıktan sonra PTT'ye giderek ödemenizi kontrol edebilirsiniz.