Etrafınıza bir bakın, siyah noktalara sahip insanların çoğunu göreceksiniz. Herkes bir noktada siyah noktalardan muzdarip. Siyah noktalar oldukça can sıkıcı olabilir çünkü kurtulmak ve tekrar tekrar ortadan kaldırmak zordur. Bazen cildinizin gözeneklerindeki siyah kiri dışarı atmak isteyebilirsiniz, ancak bu yara izine ve başka hasarlara neden olabilir.

Siyah nokta, cildinizdeki gözeneklerin kir, yağ ve ölü deri hücreleriyle tıkandığı bir sivilce türüdür. Bunlar oksitlendiğinde, koyu renkli kirlere neden olurlar. Bu siyah noktalardan kurtulmak zor olabilir ve bu nedenle süreci kolaylaştıracak yollar izlemeniz önemlidir. İşte siyah noktaları çıkarmanıza yardımcı olabilecek birkaç yol.

1-003.jpg

PUL PUL DÖKÜN

eksfoliyasyonsiyah noktaların giderilmesine yardımcı olabilecek yollardan biridir. İşlem için alfa hidroksi asit veya beta hidroksi asit kullanabilirsiniz ve bunların ikisi de siyah noktaları çıkarmak için iyi çalışır. Alfa hidroksi asitler kullanıyorsanız, bunları büyük olasılıkla haftada bir, beta hidroksi asitler kullanıyorsanız, büyük olasılıkla haftada iki kez kullanmanız gerekecektir. Ancak üründen ürüne farklılık gösterir ve kesin bir kuralı yoktur.

SALİSİLİK ASİT

Bu bileşen, serumların yanı sıra temizleyicilerde de bulunur. Ciltteki kir ve yağın parçalanmasına yardımcı olur ve bunları ciltten uzaklaştırır. Bu, gözeneklerinizi temizlemeye yardımcı olur ve bununla birlikte siyah noktaları uzak tutmaya yardımcı olur.

Kil maskeleri: Bir başka etkili yol, siyah noktaların çıkarılması için kil maskeleri kullanıyor. Maskeyi uygulayın ve kurumasını bekleyin ve ardından yüzünüzü yıkayın. Bu, ciltteki kir ve yağın giderilmesine yardımcı olur ve bununla birlikte gözeneklerin açılmasına ve siyah noktaların giderilmesine de yardımcı olur.

2-003.jpg

MAKYAJINIZI ÇIKARIN

Yatmadan önce makyajınızı çıkarmanız kesinlikle gereklidir, çünkü makyajla yatağa giderseniz gözeneklerinizi tıkar ve bu da sonunda siyah noktalara neden olur. Makyajınızı kaldırmak, ilk etapta siyah nokta alma şansını azaltır.

NOT: belirtilen ipuçları ve öneriler yalnızca genel bilgi amaçlıdır ve profesyonel tıbbi tavsiye olarak yorumlanmamalıdır. Herhangi bir işleme başlamadan veya daima doktorunuza danışın.