Yaklaşık 80 dönümlük alanda siyez buğdayı ekimi gerçekleştirilen Çıldırlı Şentürk ve Duygu Akgün çifti dönümde 400 kilogram tohum elde etti.

Tarlasına ekti, 10 bin yıllık! Sonuca inanamadı...

"TOHUMLARA SAHİP ÇIKALIM"

Hasat öncesi açılış kurdelesini kesen Tarım ve Orman İl Müdürü Muhammet Fatih Cineviz, amaçlarının bu topraklarda yetişen ve kendi öz evladı gibi olan tohumlara sahip çıkmak olduğunu ifade etti.Tarlasına ekti, 10 bin yıllık! Sonuca inanamadı...

HASADI BAŞLADI

Kuraklık ve olumsuz iklim şartlarında da yetişme yeteneğine sahip bir ürün olan siyez buğdayının hasadına başlandığını söyleyen Cineviz, şunları kaydetti:

Tarlasına ekti, 10 bin yıllık! Sonuca inanamadı...

ÜRETİCİLER MEMNUN

"Ardahan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü olarak ata tohumlarımıza sahip çıkacak yönde projelerimizi sahada uygulamaya devam ediyoruz. Kavılca buğdayı son iki yılda ürettiğimiz projeler kapsamında üreticilerimizi memnun edici seviyede. Sözleşmeli üretim modeli ile pazara kavuşturduğumuz ve tüketicinin de ulaşılabileceği bir çalışma ile sonuçlandı. Arkasından yine ata tohumu olan siyez buğdayında.

Tarlasına ekti, 10 bin yıllık! Sonuca inanamadı...

SONUÇ TATMİN ETTİ

İlk kez Ardahan'da toprakla buluşturduk ata tohumumuzu. Şu an ise hasat programında bulunmak üzere buradayız. Sonuçtan son derece memnunuz. Üreticimizin geçen yıl başladığı bu çalışmayı birlikte yürüttük.

Tarlasına ekti, 10 bin yıllık! Sonuca inanamadı...

ÜSTÜNDE BİR VERİM ALDIK

Şu an geldiğimiz nokta son derece olumlu. Kuraklık ve olumsuz iklim şartlarında da yetişme yeteneğine sahip bir ürün siyez. Verimlilik açısından umduğumuzun da üstünde bir verim almak biz son derece memnun ve mutlu etti."Tarlasına ekti, 10 bin yıllık! Sonuca inanamadı...

SEVİNÇ İÇİNDELER

Üretici Şentürk Akgün de ilk başladığında denemek amaçlı başladığını, ancak gelinen noktada yüksek verimin sevincini yaşadığını söyledi.

Tarlasına ekti, 10 bin yıllık! Sonuca inanamadı...

80 DÖNÜME ULAŞILDI

Siyez buğdayını herkesin üretmesi gerektiğini dile getiren Akgün, "Aslında biz buna merak ile başladık. İlk olarak 'bir deneyelim' dedik. 50 kilogram Kastamonu'dan getirdik. İlk olarak 2 dönüme ektim. Bugün ise gelinen nokta Şu an 80 dönüme ulaştı. Bir dönümde 400 kilogram elde ettik. Sonuçtan mutluyuz" diye konuştu.